Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Biblioteksdöden i Göteborg

2009-10-04 av ozelot

Jaha. Nu är det spikat. Beslut har fattats i SDN Linnéstaden att det charmiga biblioteket inhyst i brandstationens lokaler på tredje långgatan läggs ned. Lokalerna må ha varit lite opraktiska med sina knarrande trappor och fördelning av beståndet på flera våningsplan, men var ändå lite av en vallfartsort för indiefolket med spirande skivkontraktsdrömmar.
För innan mp3-or ens var påtänkt och hemdator med internetuppkoppling var en utopi för studenter med skral ekonomi, fanns här bibliotekarien med den goda musiksmaken, hon den hjälpsamma mörka attraktiva bibliotekariekvinnan som såg till att utbudet höll sig à jour med tiden.
Vi glömmer dig inte! Och vi spelade absolut inte av några låneskivor!

Nu försvinner som tur böcker, skivor och filmer inte helt ty en sammanslagning med majornafilialen diskuteras. Och skulle det nu bli ett nytt fräscht bibliotek av det hela i nya lokaler kan det ju komma något gott ut ur det här.

I GP skriver idag Mark Isitt om Stadsbibliotekets tillbyggnad av lokalerna på götaplatsen. 2011 skall den stå klar och biblioteket kommer då ha 12.500 kvadrat att breda ut sig på.
Men är det inte besynnerligt att en stad av Göteborgs dignitet och storlek skall ha såpass lite yta att trängas på samtidigt som Århus, Danmarks näst största stad och med en tredjedel så många besök just klubbat igenom byggnationen av ett helt nytt bibliotek på 28.000 kvm. Vilket motsvarar 117 kvadrat per 1000 invånare medan göteborgarna får hålla till godo med ynka 26!

Something is rotten in the State of Sweden!

Kommentarer på Biblioteksdöden i Göteborg

  1. /s.

    titta på inslag om detta här:
    nyhetskanalen.se/goteborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-14

Idag lördag den 14 September hade SENIOR SLACKERS släppfest för sin nya singel TUTT PUPP RUFF på ELIS CORNER kl 12.00. De muntra seniorerna firade med kaffe & te och Falck slog på stort med en chokladboll. Det var luftigt och halvtomt i lokalen. Falck & Ollikainen lyssnade var och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-01

Folket behövde något att tro på Folket fick rocknroll Johan Lindqvist har ju inga VALÖRER när det gäller att bedöma musik Han hyllar både den suveräne rocklegenden ULF LUNDELL & plastdrottningen Molly Sandén Älskade Eva Ullesudd Stjärnorna blinkar till dig i natten i tyst samförstånd för alla älskar dig jag…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-08

Primadonnan/jag var i Toleredskyrkan och där va en Fridolfsson gammal jazzbasist som man träffade på Neffe. Han spelade inte själv denna gången men det gjorde hans barn – Alma Fridolfssons kvartett. Det va en onsdag i Augusti. Det va jazz på svenska men Alma Fridolfsson på sång, Edvin Fridolfsson på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...