Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Men vi hade ju ingen lokaaal..!

2009-12-30 av ozelot


Bar Kino, Hagabions undervåning.

Som en slags summering av året bestämde vi oss på annandagen att bege oss ut på vad som förmodligen blir decenniets sista barrunda, med undantag för en potentiell avstickare de sista skälvande timmarna på nyårsafton (för man kan aldrig med säkerhet avge några nyårslöften, de sviks nästan alltid).

Vi började i linnéstaden för det var där vi var, och hamnade på nykomlingen Bar Kino i hagabions nedre våning vilket lite motsägelsefullt kanske är kroggöteborgs piggaste nykomling.
För visst kan det tyckas lite märkligt att framgångskonceptet ”kasta in några udda stolar och bord i en avskalad lokal och fyll den med folk” fortfarande är det mest lyckade man kan hitta på 2009, året då institutionen Publik med ett hyggligt liknande koncept bommade igen för gott? Man kan se det som en tanke..

2009 känns lite grann som året då då alla goda vänner gått hem och man står ensam kvar, fast besluten om att krama ur kvällen den allra sista droppen sköjj fast skratten ekar alltmer ihåligt och nervöst.
För vad hände med alla bra, spännande klubbar och krogar med ett fräscht koncept? Klubb Indiean och Ritz såg länge ut som en tung utmanare, men översvämmades snart av de sedvanliga stekarkillarna från Avenyn med färdigslitna jeans i röven och kostymskjorta, kåta slagskepp med barnen hos pappan den här helgen och untz untz untz ekande mellan väggarna.
Inte ens värdarna Ola och Sven-Eric är nöjda har jag hört, we created a monster..

En snäpp bort verkade i alla fall båten, inte Rio Rio (som bara verkar ha salsaklubbar nuförtiden) utan Styrbord Babord, kunna inge ett visst hopp med folk från insomnade Uppåt Framåt vid rodret, men så småningom började man ana oråd då de började ha kvällar med tjugokronorsinträde (skall du ha inträde, ha det rejält så du kan gå runt på det) och pepprade hela facebook med gästlisteinviter.
Och att klubbarrangörer som Panda-Tommy (Obs: Fingerat namn!) fortfarande skall vara the new black med bakfickan fylld med allmogehits från 80- och 90-talet känns ju minst sagt rätt suspekt, året är ju fan 2009?

För sanningen är nog den att det behövs en ordentlig blodtransfusion i den dinosaurie nere för räkning som en gång utgjorde göteborgs klubbscen. De gamla har blivit trötta och tappat fingertoppskänslan för det nya och friska, andra körde hårt och jobbade dygnet runt in i det sista (Uppåt Framåt folket) i en frenesi påeldad av starksprit och får vi gissa ”dunderhonung” (för hur skulle de annars palla?) för att slutligen gå in i väggen, varva ner och skaffa knodd.

För det är ju livets gång, och i normala fall kanske till och med önskvärt efter som det lämnar scenen öppen för nya och hungriga förmågor. Som vi hoppades fanns där men inte anas någonstans.
Eller har de flyttat till underjordiska källarlokaler på Hisingen och vi gamla rävar inte längre får något veta? Hemska tanke..

För hursomhelst verkar det jävligt märkligt att några hippies kan öppna bar i ett sunkigt förråd med minimal belysning, spela psykedelisk 70-talsmusik och sälja flasköl till en helt euforisk skara utsvultna, och nästan skryta med att de inte tar kort? För det är precis vad Bar Kino är, och det är det roligaste som hänt på nöjeshimlen här i Göteborg sedan Henning smugglade in en upplåsbar Barbara på HBT-festivalens invigningsfest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-18

Va ute med Donnan igår. Vi skulle se PASCAL spela med Isak Sundström på sång å gitarr spela på nån bar i Gamlestans industriområde. Jag går gärna ut med Donnan eftersom hon ordnar färdtjänst till otillgängliga lokaler. Smidigt. Snubben tog en konstig väg dit, från Centralen över till Hisingen och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...