Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hemligheten på SVT kl 20:00

2010-01-10 av ozelot

I november skrev vi några rader om Martin Jönsson och Carl Pontus Hjorthéns dokumentärfilm Hemligheten som hade premiär på Doc Lounge @ Galleri Win-Win. Pontus är son till skådespelaren Carl-Ivar Nilsson och växte bokstavligt upp i den miljö som var SVT och Bengt Bratts omtalade seriesatsning Hem till byn

Missade du filmen den gången har du chansen att se den ikväll då den sänds i Sveriges televisions kanal 2 kl 20:00.
Och missar du det även denna gång har du säkert möjlighet att reparera det via svtplay.
http://hemtillbynfanclub.blogspot.com/

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cxZzD5nUP80&feature=player_embedded]
Förra gången vi skrev kunde jag naturligtvis inte hålla inne att jag har gjort skoltidning på Schillerska tillsammans med nämnde Pontus.
Jag nästlade mig på något sätt in i denna lilla redaktionella kompiskrets som brukade underteckna sina artiklar med signaturer som Den Gode, Den Onde och Den Fule. Jag minns inte riktigt vilken av dem som var Pontus, men jag vill minnas att han en gång fick ett hysteriskt skrattanfall på min bekostnad.
Jag förstod inte vad det handlade om alls, men snart kröp sanningen fram mellan skrattsalvorna: Det visade sig att han skrattade åt mina illröda strumpor*

*no-no på kvasiintellektuella Schillerska

Kommentarer på Hemligheten på SVT kl 20:00

 1. s.

  Fantastisk film!

  • ozelot

   Japp, såg den nu och tyckte den var mycket bra! Vilket persongalleri han fått med och vilken fin och inbland ganska svart historia.

   Kunde inte låta bli att skicka iväg ett upprymt facebook-pm till min före detta skoltidningskollega.

 2. s.

  Å vilket sätt att berätta! Med massa gamla filmklipp som satt perfekt. Jag bugar mig djupt och gjorde detsamma till Martin J.

 3. ozelot

  Var kommer Martin J in? Just curious..

 4. s.

  eeh. han har ju gjort filmen med pontus.

 5. ozelot

  Jaha för mig är Martin J en helt annan person..

 6. Anonym

  Ja, det var en mkt bra skildring, han är en duktig kille Pontus. Hoppas han gör mer, det har han säkert gjort så man kanske ska säga att man hoppas att han får mer utrymme i media.

 7. Cecilia

  Ja, det var en mkt bra skildring, han är en duktig kille Pontus. Hoppas han gör mer, det har han säkert gjort så man kanske ska säga att man hoppas att han får mer utrymme i media.

 8. svartruta

  Hjortén och Jönsson har tidigare gjort dokumentären Mari Carmen Espana – Tystnadens slut, om hur Spanien tiger ihjäl vad Franco gjorde. Även den har visats på SVT och är en otroligt bra film.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...