Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Från idé till insåld på 20×20 sekunder

2010-02-04 av Goteborg Nonstop

Efter vår clash med priserna i Festivaltältet häromkvällen är jag inte så jättesugen på att stödja den inrättningen mer. Men å andra sidan kan man ju glida förbi serveringen och helt inrikta sig på vad som händer på scenen, och ikväll verkar det rätt kul…

Pecha Kucha är en japansk uppfinning. En presentationsform där kreatörer från alla olika områden presenterar sin idé genom att visa 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder och prata till dem. Ikväll är det dags att använda Pecha Kucha i filmbranschen. Så här skriver arrangörerna själva om vad som händer på kvällens festivaltältsscen:

I år är konceptet inriktat mot filmare i synnerhet. Årets ord är att ”pitcha”: att sälja in en idé fort som bara den. Under ledning av tv-producenten och pitchproffset Patrik Hambraeus får ett antal kreatörer lära sig konsten att pitcha. På kvällen är det dags för deltagarna att snitsigt leverera de väl förberedda pitcharna inför en förväntansfull publik och en kritisk jury I festivaltältet. Förbered dig på en hetsig och underhållande upplevelse!

På äkta Idolmanér finns det såklart även en jury på plats som förhoppningsvis både hyllar och sågar.
Gunnar Carlsson, dramachef på Sveriges Television, Jessica Ask, långfilmsansvarig på Film i Väst och Janne Björge, reklamguru och VD på Meetmaster. Borde väl ha ett och annat att komma med, kan man tycka.

Filmfestivaltältet, torsdag 4/2 kl. 19.00, festivalpass gäller som entré.
Skippa baren.

Kl. 22.00 blir det klubb i tältet som vanligt. Idag är det Klubb Samfundet som står för fiolerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...