Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Om islamofobi och demokrati på Teater Tamauer

2010-02-08 av ozelot

Samtidsteatern i Göteborg har sannerligen fått ett uppsving det senaste året där bl.a mångfaldigt prisbelönte Mattias AnderssonBackateatern plogat scenen för en teater som verkligen har örat mot asfalten. Men även i skiktet under institutionsteatrarna händer det grejer.

Nu har nämligen lilla Teater Tamauer (Hagateatern) räckt upp handen och presenterar en helt nyskriven pjäs av den danske dramatikern Andreas Garfield.

Parasomnia
behandlar ämnen som islamofobi och främlingsfientlighet, och var man egentligen skall dra gränsen för yttrandefrihet och demokrati.

Michael och Annika får oväntat besök av Annikas gamla väninna Sylvia. Men Sylvia har förändrats sedan de sågs sist… Har hon rätt att uttrycka sina åsikter? Även om de är odemokratiska och rasistiska? Vad är egentligen yttrandefrihet?

Välkommen till en skruvad helg med en vanlig sverigedemokrat på soffan!


Parasomnia
har urpremiär den 6:e februari, men fram tills dess kan du besöka repetitionerna som är helt gratis. Du kan också kontakta producent Karolina Lindblad för mer info eller intervjuer etc.
Telefon: 031-19 00 89 eller 0708-14 98 47 .

Parasomnia av Andreas Garfield
Regi och översättning: Anders Friberg
På scen: Jarle Hammer, Sara Klingvall och Ylva Nilsson
Scenografi, kostym och mas: Ulrika Kärrö
Ljusdesign och teknik: Beater Persdotter Löken
illustration och formgivning: Eric Magassa
Produktion: Karolina Lindblad

Biljettpriser:
Ordinarie: 150 kr
Studerande, arbetslösa & pensionärer: 100 kr
Skolklasser från Göteborgs kommun: 30 kr per elev

Teater Tamauer på Hagateatern
Södra Allégatan 2
413 01 Göteborg
031-19 00 89

Uppdaterat 27 jan:
Provföreställningar och genrep – gratis!
Onsdagen den 3:e februari kl 18.00
Torsdagen den 4:e februari kl 18.00
Fredagen den 5:e februari kl 19.00 – genrep
Begränsat antal platser – reservera på 031-19 00 89 eller tamauer@hagateatern.se

Boka-tidigt-rabatt!
Gå 2 betala för 1 den första spelveckan, 9:e till 13:e februari.
OBS! Förbokning krävs – 031-19 00 89 eller tamauer@hagateatern.se
Ange att du är Tamauer-vän när du bokar.

Uppdatering 100204:
Teater Tamauer påminner om att det fortfarande är boka-tidigt-rabatt som gäller. Gå 2 för 1 den första spelveckan 9-13 februari.

För mer detaljer:
Förbokning krävs – 031-19 00 89 eller tamauer@hagateatern.se
Ange att du är Tamauer-vän när du bokar.

Recensioner:
http://www.gp.se/kulturnoje/scenkonst/1.307047-teater-tamauer-parasomnia

http://www.gt.se/nyheter/2.1616/1.1872701/nar-man-far-ett-ovantat-besok…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...