Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Veckan på Världskulturmuséet

2010-04-19 av ozelot

Resandeblod – Onsdag 21 april kl 18
En föreläsning av författaren Bennie Åkerfeldt, själv med rötter i resandefolket i Sverige, de som kallats ’tattare’. En bortglömd och illa hanterad nationell minoritet, vars mer än femhundraåriga historia till stora delar är okänd för majoritetsbefolkningen. Föreläsningen belyser rasismens byggstenar som ju fortfarande är de samma, även om målgrupperna varierar. Trubaduren Pelle Jageby sjunger visor med anknytning till resandefolket. Fri entré.

Längtan – Mölndals Kammarkör Torsdag 22 april kl 18
Oavsett om vi bor i Mölndal, Bagdad eller Srimangala så längtar vi. Efter äventyr, fred och ett fortsatt liv någon annanstans. Eller hem till familjen, det egna språket och den egna jorden. Mölndals Kammarkör är en scenisk kör med en önskan att förmedla starka musikupplevelser till publiken. Ikväll tar de oss, tillsammans med Trio Samara, på en resa med musik från Mellanöstern, Balkan och Sverige. Fri entré.

Familjelördag: ”Det Stora Lilla” Lördag 24 april kl 13.30
En lekfull, och rytmisk föreställning för barn 3-7 år. Ett hisnande äventyr där hela världen blir till och där två blir vänner till slut. Det är inte alltid så lätt att komma överens, men båda behövs ju för att bygga färdigt världen…
Av MasthuggsTeatern. Barn: fri entré, vuxna: 50 kronor.

Aktuella utställningar:
Bollywood – Bli indisk filmstjärna för en dag!
En stulen värld – Om ett världsberömt plundrat gravgods.
Jag vill ju bara ha respekt – Om våld bland unga.
Jordlingar – En upplevelse för hela familjen.

Dagens Visning tisdag-söndag kl 12.30
Följ med på en halvtimmes lunchvisning genom museet. Innehållet beror på vem som visar, vilka besökarna är och vad som är aktuellt för dagen. Visningen är kostnadsfri.

Eftermiddagens Visning tisdag-fredag kl 15
En timmes visning av Världskulturmuseets utställningar. Visningen är kostnadsfri.

Tisdag: Bollywood
Onsdag: En stulen värld
Torsdag: Jag vill ju bara ha respekt
Fredag: Visning för alla med barnvagn.

Museets öppettider: Tis 12-17, ons-tor 12-21, fre-sön 12-17.
Adress: Södra vägen 54, Göteborg
Gratis inträde!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...