Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Disintegration

2010-04-20 av ozelot

Integration är en viktig sak. Men tydligen behövs den inte jämt. Inte i min säng i alla fall.

Mellanösterntjejer är ofta väldigt snygga. Men inte har man någonting för det inte, det är dödfött redan innan man tänkt tanken ens. De vill knappast ha en svenne heller, men de vill gärna vara med i grupparbetet i skolan.

*
I alla fall såg det ut så när jag gick på Handels en kort period. Där är tamejfan varannan studentska från Oran. I alla fall på juristlinjen.

Ibland kan det nästla sig in en och annan oranesisk man i de mest kritvitsvenniga sammanhang. De blir intellektuella, går kritvita utbildningar som Teaterhögskolan, syns ute på krogen och får ibland svenska flickvänner.
Jag tror inte direkt att de får en dödsdom uttalade från en ayatollah över sig för det. Men ser du någonsin en kvinna med oranesisk bakgrund tillsammans med en svensk man? Hur sekulariserade de än är? Jag tror aldrig jag har gjort det.

Nu blev det väldigt mycket Oran här. Men de är ju helt galna i Oran, och exiloranier hörs och syns väldigt väl. Jag tror inte att det är rasistiskt att säga så. Oranesiska kvinnor och en megafon i Brunnsparken är en decibelstark kombination. De gillar utbildningar, smink, och skyr oftast hucklen. De gillar att grilla, och ibland dricka vin. Sånt som vi svennar också gillar. Oranska män får ligga med svenska kvinnor.

Men har någon svensk man någonsin fått lägra en oranskfödd kvinna? I don’t think so. Så kom igen nu för fan, det är 2010.

Idag var det seminarium på Utrikespolitiska föreningen. Om den politiska utvecklingen i Oran.
Var jag på den? Nej. Raggningsfaktorn var nog dessutom rätt låg, och vill man veta något om Iran, slå upp en Metro eller något. Just nu är jag ändå mest inne på Jordanien.

Kommentarer på Disintegration

 1. S.I

  Spontant så reagerar jag på att det här känns lite väl fördomsfullt. Framförallt löjligt att dra alla öven en kam. Integrationsfrågan ÄR viktig. Men det är inte det vi snackar om nu, eller hur? Ditt inlägg verkar snarare handla om hur du inte lyckas fånga vissa tjejers intresse.

  Däremot kan jag hålla med om att det finns en problematik med att det är mer accepterat att en svenskfödd man från mellanöstern att träffa en svensk kvinna.

  Jag är svensk med föräldrar som är muslimer från mellanöstern. Har haft en fri uppfostran precis som vilken annan svensk. För mig har inte bakgrunden någon större betydelse när det kommer till vem jag träffar. Gemensamma intressen, jämställdhet och respekt har alltid varit en viktigare fråga.

  Personligen blir jag less på generaliseringen. Män som är rädda för att träffa tjejer med bakgrund i mellanöstern. Rädda för farsorna, bröderna eller att vi inte har någon frihet… plus alla andra vanliga fördomar.

  Så kom igen nu för fan, det är 2010. Lägg ner, vidga vyerna. Vi är många som träffar svenska män. Har du funderat på att de inte finner dig intressant när du går in med den inställningen?

 2. ozelot

  Jag tror inte att jag är ”normen”.

  Klichén ”oranier” finns. Jag är inte fienden. Det är ett kåseri, som man säger, jag tycker inte nödvändigtvis allt som kommer till uttryck.

 3. Carina

  … det var himla roligt skrivet. Och passar rätt bra in på det lilla som jag sett i det här sammanhanget…

 4. Jamilla

  Jag är från Oran och diggar svennar. Men inte bittra och/eller ofagra sådana som anser att ett intellektuellt sinnen och ett kulturintresse är typiskt svenskt… Jag skulle snarare påstå att intolerans och okunskap gör mig totalt avtänd. Pröva att byta verklighetsuppfattning. Skrämmande till en början men du kommer att få ligga rejält om du vågar

 5. ozelot

  Jag dejtade en libanesiska en gång..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...