Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Summer madness (på Kontiki)

2010-05-26 av ozelot

Min första förälskelse var i 2:an i lågstadiet. Föremålet för min beundran hette Frida och jag brukade stå i korridoren utanför klassrummet och titta på hennes jacka. En dag kom hon fram till mig på skolgården och frågade om jag ville komma på hennes disco. Då fnittrade jag nervöst till så att en snorkråka flög ut och fastnade på hennes ärm. Hon vände på klacken och gick. Så nära får ingen gå.

Soulig kärlek och uteservering hör sommaren till. Kontiki har båda sakerna, och de vedugnsbakade pizzorna tillhör de bästa i staden.

Kontiki

Ett homerun från Slottsskogen och brännbollen.

Onsdag 26 MAJ
Kontiki Slottsskogen
21 – 01
50kr
18+

Special Host: Rob Davis (USA, New York)
DJ: Fatz Waller & Dj Finest

Kommentarer på Summer madness (på Kontiki)

 1. Herran

  Riktigt roligt.
  Jag var också kär i Frida.
  Jag trodde nästan att vi var ihop, när vi tältade på
  min balkong och sov tillsammans en hel natt.
  Jag vill minnas att mina föräldrar kom ut och
  kontrollerade oss genom att erbjuda smörgås och te
  lite då och då.
  Herregud, vi var väl sju-åtta år då.
  Det var händerna på täcket.
  Men jag har för mig att jag ”pussade godnatt” på Fridas kind.
  Innan jag inte kunde somna.

 2. ozelot

  Din jävel! Det var alltså du som var min rival! Jag kom aldrig ens till first base även om jag fick brotta ned hennes bror Oscar på deras gräsmatta. Jag vill minnas att jag ”bollade med honom” och att Bengt Nilsson, kvarterets ”tuffing” som sköt hårt i innebandyn, då skulle utmana mig och jag gjorde samma sak med honom.
  Efteråt skulle han ha sina tuffa kompisar Mane och Patrik Bengtsson från HOVÅSSKOLAN (!) att nita mig.

  Men jag fick revansch för jag fick kyssa hans lillasyster Elisabeth. Hon stack handen i min på Liseberg plötsligt från ingenstans och vi kysstes bakom nyckelpigan.

 3. ozelot

  Fast Patrik Karlsson hette han nu kom jag på och var visst någon nattklubbstyp på Gamle Port senare om jag inte missminner mig..

  Han hade en gul chappi. Det säger ju allt.

 4. Herran

  Det var inte Putte Robertsson då?

  • Ozelot

   Jo, så hette han ju..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...