Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Clandestinofestivalen närmar sig

2010-06-03 av ozelot

I år utlovas ett rekordtungt startfält när Clandestinofestivalen sparkar igång, och det såväl musikaliskt som intellektuellt. Festivalområdet är större än i fjol och kommer utöver festivaltält även innefatta en brygga ut i vattnet (Sjömagasinets?) och en klubbscen inne på själva Röda Sten.
Föreläsningsprogrammet koncentreras i år till Hey it´s Enrico Palazzos lokaler på Banehagsgatan 1, förutom två programpunkter på House of Win Win.

Här är programmet i sin helhet:
LINE UP 2010 11-13 juni
Lee ’Scratch’ Perry [Kingston] Staff Benda Bilili [Kinshasa] Terry Lynn [Kingston] Little Dragon [Göteborg] Fatoumata Diawara [Bamako] The Tiny [Stockholm] King Midas Sound [London] Jaqee & The Kokoonuts [Berlin] High Tone [Lyon] Ti-Coca & Wanga-Négés [Port-au-Prince] Bow & Arrow [Göteborg] Mala (Digital Mystikz) [London] Andrea Parker VS Mira Calix Freaky Bitches Tour [London] Wu Fei [Beijing/New York] Manish Pingle & Suranjana Gosh [Mumbai/Uppsala] Checkpoint 303 [Ramallah, Paris, Tunis] Maja Gödicke [Göteborg] Trash van Traxxx [Barcelona] Sculpture [London] Maÿd Hubb [Dijon] D WattsRiot [Santa Cruz de Tenerife] Dj Gavanas [Stockholm] Yuri Landman [Amsterdam] Joanie Wolkoff [Brooklyn] Mariam Wallentin [Göteborg] Lindha Kallerdahl [Göteborg] Skatan [Göteborg] Mai Nestor [Göteborg] m fl.

CLANDESTINO TALKS :: BORDER REVERB :: 8-13 JUNI
Vid sidan av alla konserter och klubbkvällar kan vi dessutom presentera Clandestino Talks :: Border Reverb med forskare, konstnärer och aktivister från bland annat Indien, Storbritannien, England, USA och Grekland. Särskilt stolta är vi över att ha Gayatri Chakravorty Spivak på plats som invginingstalare. Men också Eyal Weizman, Abhijit Roy, John Hutnyk, Alyson Cole, Rangan Chakravarty, Julian Henriques medverkar tillsammans med Ashley L Wong (video), Carla Mueller–Schulzke, Elena Papadaki, Rico Reyes, Ray Ganz et al, Erik Rosshagen & Marcus Öhrn (video), Heidi Hausbruch & Rachel Palmer, Helen Turner, Jennifer Otter & Andrej Vuèenoviæ, Juan-Pedro Fabra Guemberena, Maria Mogren (video), Moustache Collectif (video), Per Wirtén, Raul Gschrey, Sara Ralfs och Edda Manga.

Göteborg nonstop
kommer självfallet följa festivalen med stort intresse och hoppas kunna leverera både text, bild och kanske en hel del ljud om rättigheterna tillåter.

Festivalpasset, som gäller för samtliga tre dagar och ger tillträde till samtliga programpunkter och klubbarrangemang inklusive Clandestino Talks, säljs i etapper fram till festivaldagarna enligt nedanstående tabell.
540 kr innan 10 juni
600 kr på plats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...