Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

ARTSPACE "R" US

2010-06-09 av ozelot

Konsten är död. Länge leve konsten. Oavsett konsthallars dödsrosslingar och ödsligt ekande bönerop i kulturnämders korridorer finns det ändå livstecken. Artspace and Us är två initiativtagare som valt att gå en helt annan väg.

Artspace and Us drivs av Jennifer Pedersen och Susanne Widmaier som har ett förflutet i restaurang och eventbranschen snarare än från konstvärlden. Kanske är det därför entusiasmen och viljan att bjuda in besökarna till en upplevelse verkar vara drivkraften snarare än att bli sedd och hörd.

Jennifer Pedersen:
-Vårt galleri kommer att vara ungt, något nytt och fräscht – och många av våra kunder arbetar inom reklam, event, restaurang och marknadsföringsvärlden. Vi öppnade galleri för vi kände att det behövdes något nytt inom ”gallerivärlden” i Göteborg. Vi vill att vårt galleri inte ska vara så stelt som de flesta gallerier i stan är.
Hos oss skall det alltid hända roliga grejer!

Affärsidén är att sälja konst och foto till ett brett kundsegment i mellanprisklassen. Artspace vill kunna erbjuda unika verk med modern inriktning och stor variation och vi vill satsa ganska brett – med både etablerade och oetablerade konstnärer.
Med framgångsrika år i event- och nöjesnäringen i ryggen fokuserar Susanne och Jennifer på att förvandla mötet med kunden till unika och roliga tillställningar. Att handla konst skall vara roligt.

Jennifer:
-Vi vill att galleriet skall vara en mötesplats – där du tar några glas vin, tittar, köper konst och blir inspirerad. Vi vill gärna att vernissagerna skall ske kvällstid en fredag/lördag kväll. Som tex nu på fredag så kör vi ”After work” på galleriet. Vi liksom vill locka ut alla livsnjutare, partyglada och underbara människor till en utställning innan de beger sig vidare ut i natten.

Nu på fredag är det After work på Artspace. Samtidigt visar man Fredric Nords fotoutställning Delen och helheten.

En liten beskrivning enligt Fredric Nord själv:
-Jag förhåller mig inte till världen som orsak och verkan. Jag fotograferar inte tingen. Åtminstone som strävan och förhoppning föreställer bilderna inte ett objekt utan seendet självt. Det som ses och det som ser. Vi innesluter på så sätt varandra. Varje ögonblick av ditt liv är en upplevelsebild, betraktad ur det perspektiv du just nu väljer.

Fredric Nord är 37 år och har värmländsk grundstruktur. Han finns inte på Facebook. Han dricker för mycket kaffe.
”Mina bästa bilder föds när jag inte har en aning om vad jag håller på med. Ögonblick av tillfälliga vansinnen; kanske kan de kallas meriter”. – Fredric Nord


Artspace and Us
Södra vägen 30
Utställningen pågår 5 – 23 juni
Ons – Fre 12-18
Lör – Sön 12-15


After Work
11 juni kl 17 – 20

Pingbacks på ARTSPACE "R" US

  1. Pingback: After-Game på Artspace & Us « Göteborg nonstop

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...