Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Queen´s Tea Party på Röhsska

2010-06-14 av ozelot

Kronprinsessan skall gifta sig. Jaha. Till och med normalt respektabla dagstidningar har heluppslag och kvällspressen tapetserar det offentliga rummet. Jag bryr mig inte. Jag bryr mig inte ens om ifall hovet finns eller inte och struntar i principfrågan tronföljden.
Däremot kommer jag på mig själv med att närstudera all grafik om kortegevägen och läser allt om skyddsstyrkans beväpning, alla specialkameror på vägen och alla militärbåtar i strömmen.
Jag skiter fullständigt i kronprinsessans klänning men jag vet hur polisens specialdesignade uniform ser ut, vilka handeldvapen vet de har vet jag också efter att ha googlat på det: Sig-Sauer 🙂
Förmodligen har Säpo järnkoll på mig vid det här laget.

Jag kommer inte att närvara vid drottningens bröllop, så de kan andas ut. Däremot kommer jag att i sedvanlig ordning fira Drottning Elisabeths II födelsedag, på smått traditionsenligt manér.
Imorgon firar Röhsska engelska drottningens födelsedag med tebjudning. Det blir specialutställning om prinsessor och brittiske ambassadören är givetvis på plats.

DJ Miss Alabama spelar skivor och alla drottningar är välkomna: drag queens, drama queens, klubbdrottningar och prinsessor.

Queen’s Tea Party
Röhsska museet, Vasagatan 37-38, Göteborg
Tisdag den 15 juni 2010
12:30 – 22:00

Kommentarer på Queen´s Tea Party på Röhsska

 1. Annika

  Inkonsekvens där.. Själv kommer jag att bojkotta tebjudningen av antirojalistiska skäl. Japp.

 2. ozelot

  Varför inkonsekvens? Jag tycker ingenting om kungahuset, de är lite för mjäkiga. Det kan man inte säga om det brittiska..

 3. Annika

  fick en känsla av att du skiter i rojalism ö.h.t. men gärna bälgar i dig gratis te. men man kanske kan gilla resp. ogilla olika kungahus. nytt för mig.

 4. ozelot

  Jag ogillar ju inget specifikt kungahus även om jag skulle vara den förste att erkänna att kanske den belgiske regenten Kung Leopold gick lite till överdrift i Kongo..

  Fast jag känner egentligen inte att jag är tvungen att ställning, jag tänkte mest tala om att det är. Samt att jag troligen har någon bokstavsdiagnos trots allt eftersom jag snöat in på skyddstyrkans beväpning..

 5. Annika

  ja, den där bevakningsfascinationen du har är intressant. önskar du i själva verket livet ur daniel och victoria? jag menar; ditt omotiverade intresse för sig-sauer och uniformer i detta sammanhang skulle ju kunna vara ett förtäckt dödsbegär.

  avundsjuka? aversion mot silvias pappas nazi-sympatier?

  så för att döva ditt (omedvetet) dåliga samvete över detta vill du gå och dricka te till ära för drottningen i stor-brittanien.

  man vet aldrig. eller hur?

 6. Annika

  p.s. jag vet inte varför jag avstavade storbrittanien.

 7. ozelot

  Vi kan väl säga så här: Jag skulle kunna åka till Egypten och titta på Pyramiderna utan att för den sakens skull sympatisera med slavarbetet, jag kan vidare gå upp till fästningsverk oavsett vad de användes till.

 8. Annika

  typisk sätt argumentera för oss med bokstavsdiagnos ; )

 9. svartruta

  Svenska poliser har alltid sig-sauer. Om det inte är insatsstyrkan som knackar på för då har de med sig betydligt tyngre grejer…

 10. ozelot

  Jag har alltid velat ha en luger..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...