Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jaaja (Japan) // Elifantree (Fi/Sve) // Swing Tarturo (Gbg) på Kulturhamnen

2010-07-08 av ozelot

”Jaaja (Japan): Förra våren gjorde de besökarna på Teater Aktör och Koloni alldeles spralliga i byxan. Så mycket av världens glädje kommer ur detta band.

Jaajas kärna är det japanska paret Kumino och Yuichi. De använder sig av många olika uttryck; målande, skrivande, animerande och konsthantverk. Men framförallt skapar de musik. Tillsammans med vänner som delar deras intresse för musik och konst blir de bandet Jaaja. Konstellationen är i ständig förändring men genom Kumino och Yuichi behålls den unika atmosfären i deras musik och framförallt i deras liveframträdande, då Yuichi förvandlas från en försynt japan till en vibrerande halvgud som både gråter, skriker och viskar. Jaaja har hämtat inspiration till sin musik från framförallt europeisk folkmusik och barnsånger och sångerna framförs instrumentellt eller på poetisk japanska.

Sammanfattningsvis påminner Jaaja om en herrelös hund som alla älskar vid första ögonkastet.

se video med Jaaja på
http://www.tatata.se/
http://www.myspace.com/cafejaaja

Elifantreeär en sprakande akustisk trio. Röst, tenorsaxofon och trummor utgör grunden för detta karismatiska band som framför svängig konst-pop kryddad med fria improvisationer och engagerande texter. De säregna ”grooven” och det i mellanåt helt fria tonspråket bildar tillsammans en starkt sammanflätad helhet. Kompromisslöst väljer de sin egen väg och låter sin musik och sitt uttryck leva.

Anni Elif Egecioglu – röst, klockspel, cello
Pauli Lyytinen – tenorsaxofon, klockspel, melodika
Tatu Rönkkö – trummor

Love & Trees – debutalbumet släpptes, maj 2010.

kolla in video på http://www.myspace.com/elifantree

Swing TarturoFöddes på Göteborgs gator hösten 2009 som ett svar på behovet av att sprida svängig 20/30-tals swing och gränslös inre glädje. Swing Tarturo bjuder på tidsenlig klädsel och så in i katten mycket sväng!

Christoffer Alehed; trombon
Julia Johansson; röst och kazoo
Anton Stokes; gitarr
Elin Engberg; ståbas

http://www.myspace.com/swingtarturo


Kulturhamnen

Torsdag 8 Juli 20 – 01
Öppnar kl 20 och första spelningen börjar kl 21
Inträde 60:- eller 80:-)

Tatata turnéproduktion i samarbete med Kulturhamnen och Färgen Sisu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-03-28

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-03-22

Olika solar och månar Lyser olika hårt och starkt För att begränsa  stilla chakran i universum med en knivskarp total tystnad i grönskande oaser med guld tills allt blir heligt saltpeter kan chocka tystnaden bland träden som vaggar i sömn och likaledes drar city mot nya äventyr det finns turkosa…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...