Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Indisk hetta i Göteborg – några restauranger i urval

2010-08-01 av Goteborg Nonstop

Den mest perfekta Palak paneer jag någonsin intagit åt jag på en låg galonsoffa på stranden i Palolem, Goa. Shanteep serverade och servade på alla upptänkliga sätt.

Han hade stuckit från mangoplantaget han förväntades ta över och följde nu turistäsongerna runtom i Indien för att passa upp på turisterna. Han ville allra helst driva ett hotell en vacker dag. Och han frågade mig och mitt lika blonda sällskap vilken färg vårt hår får när vi blir gamla..

På den lilla strandrestaurangen fanns också gudomlig friterad minimajs som jag sedan dess traskat gata upp och gata ner i Göteborg för att hitta på hemmaplan. Det finns inte här kan jag till slut konstatera. Men det finns rätt många ställen att leta på. Här är några.

Bombay, Andra Långgatan 2
Klassiskt ställe att sammanstråla på före en utekväll i trakten runt Järntorget. Ofta lite stökigt och högljutt, men med helt Ok käk.
Huvudrätter: 85-119 kr, fullständiga rättigheter
Lunch: 65 kr inkl sallad, ris och naan. Dricka kostar en femma extra.
Take away och catering

Maharani, Första Långgatan 4
Helt klart en av de dyrare indierna i stan, men också en av de bästa. När man i vanliga fall kanske söker upp ett indiskt kök en vardagkväll som behöver piggas upp, är det hit man vänder sig när det är fest. Vacker lokal, finkrogsklass på serveringen och fantastisk mat.
Huvudrätter: 125-193 kr, bra vegetariskt utbud och tex vildsvin och hjort för den mera experimentellt sinnade köttätaren.
Lunch: 65 kr inkl blandad sallad och vatten, naan kostar 5 kr extra och kaffe en tia till.
Take away och catering

Tre indier, Skanstorget 7
Modernt och uppdaterat, med riktigt bra mat. Där billigare indiska restauranger ofta missat en hel del på inredning och upplevelse lyckas Tre Indier kombinera en vansinnigt lång och lite rörig meny med helt överkomliga priser och ett skönt ställe att sitta och umgås på. Uppmärksam, vänlig och kompetent servis.
Hit tar men gärna ett stort kompisgäng och beställer in sällskapsmenyn för 159 kr/pers och sitter kvar länge.
Huvudrätter: 80-140 kr
Lunch: 60 kr inkl blandad sallad och vatten, naan, läsk och kaffe kostar extra
Take away

Indiska hörnet, Hörnet av Hvidtfeltsgatan/Kungshöjdsgatan
Bubblare som ligger lite gömd halvvägs upp på Kungshöjd. Trångt, energiskt och vänligt. Riktigt bra lunch.
Varmrätter: 89-129 kr
Lunch: 69 kr, inkl. naanbröd, sallad och vatten. Läsk 10 kr extra.
Take away.

Mother India, Köpmansgatan 27
Klassiker i lunchsammanhang. Kan ha den barskaste, mest uppfostrande personalen i hela stan. Men så får de in många sittningar i den stora, men extremtrångt möblerade lokalen också. Bra mat serverade på rostfria flerfackstallrikar i hysteriskt tempo. Kanske så nära Indien man kan komma en slaskande februaridag i Göteborg.
Eftersom Mother India inte verkar finnas på det världsomspännande nätet har jag inga prisuppgifter att delge er. Men senast jag var där, för nåt år sen eller två var lunchen i alla fall helt klart överkomlig. Och mättande.

Tandoori Kitchen, Friggagatan 13
Fullständigt flärdfri. När du kliver in genom entrén är det lätt att tro att du hamnat på ett pizza-för-avhämtningsställe, men innanför valvet gömmer sig en rätt fräsch restaurangavdelning. Humorbefriad men korrekt servering. Och gott drag i lammgrytan. Perfekt för en förkyld lördag när du inte vill behöva piffa och inte träffa nån du känner. Riktigt prisvärt.
Huvudrätter: Runt hundralappen, hemsidan är inte uppdaterad med nuvarande priser.
Lunch: 75 kr, inkl salladsbuffé, naan, läsk och kaffe.
Take away

Naturligtvis är detta bara ett litet urval. Och dessutom sörjer jag fortfarande King of India på Första lång, vars ägare helt tragiskt mördades för ett tag sedan. Och jag gillar bambakänslan på lunchstället på Östra Larmgatan där maten du pekar på lassas upp över disk, precis som i skolmatsalen. Men jag kommer inte ihåg vad det heter.
Om du har andra tips, kommentera! Och skulle du veta var det finns friterad minimajs, maila på stört.

Kommentarer på Indisk hetta i Göteborg – några restauranger i urval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...