Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Indisk hetta i Göteborg – några restauranger i urval

2010-08-01 av Goteborg Nonstop

Den mest perfekta Palak paneer jag någonsin intagit åt jag på en låg galonsoffa på stranden i Palolem, Goa. Shanteep serverade och servade på alla upptänkliga sätt.

Han hade stuckit från mangoplantaget han förväntades ta över och följde nu turistäsongerna runtom i Indien för att passa upp på turisterna. Han ville allra helst driva ett hotell en vacker dag. Och han frågade mig och mitt lika blonda sällskap vilken färg vårt hår får när vi blir gamla..

På den lilla strandrestaurangen fanns också gudomlig friterad minimajs som jag sedan dess traskat gata upp och gata ner i Göteborg för att hitta på hemmaplan. Det finns inte här kan jag till slut konstatera. Men det finns rätt många ställen att leta på. Här är några.

Bombay, Andra Långgatan 2
Klassiskt ställe att sammanstråla på före en utekväll i trakten runt Järntorget. Ofta lite stökigt och högljutt, men med helt Ok käk.
Huvudrätter: 85-119 kr, fullständiga rättigheter
Lunch: 65 kr inkl sallad, ris och naan. Dricka kostar en femma extra.
Take away och catering

Maharani, Första Långgatan 4
Helt klart en av de dyrare indierna i stan, men också en av de bästa. När man i vanliga fall kanske söker upp ett indiskt kök en vardagkväll som behöver piggas upp, är det hit man vänder sig när det är fest. Vacker lokal, finkrogsklass på serveringen och fantastisk mat.
Huvudrätter: 125-193 kr, bra vegetariskt utbud och tex vildsvin och hjort för den mera experimentellt sinnade köttätaren.
Lunch: 65 kr inkl blandad sallad och vatten, naan kostar 5 kr extra och kaffe en tia till.
Take away och catering

Tre indier, Skanstorget 7
Modernt och uppdaterat, med riktigt bra mat. Där billigare indiska restauranger ofta missat en hel del på inredning och upplevelse lyckas Tre Indier kombinera en vansinnigt lång och lite rörig meny med helt överkomliga priser och ett skönt ställe att sitta och umgås på. Uppmärksam, vänlig och kompetent servis.
Hit tar men gärna ett stort kompisgäng och beställer in sällskapsmenyn för 159 kr/pers och sitter kvar länge.
Huvudrätter: 80-140 kr
Lunch: 60 kr inkl blandad sallad och vatten, naan, läsk och kaffe kostar extra
Take away

Indiska hörnet, Hörnet av Hvidtfeltsgatan/Kungshöjdsgatan
Bubblare som ligger lite gömd halvvägs upp på Kungshöjd. Trångt, energiskt och vänligt. Riktigt bra lunch.
Varmrätter: 89-129 kr
Lunch: 69 kr, inkl. naanbröd, sallad och vatten. Läsk 10 kr extra.
Take away.

Mother India, Köpmansgatan 27
Klassiker i lunchsammanhang. Kan ha den barskaste, mest uppfostrande personalen i hela stan. Men så får de in många sittningar i den stora, men extremtrångt möblerade lokalen också. Bra mat serverade på rostfria flerfackstallrikar i hysteriskt tempo. Kanske så nära Indien man kan komma en slaskande februaridag i Göteborg.
Eftersom Mother India inte verkar finnas på det världsomspännande nätet har jag inga prisuppgifter att delge er. Men senast jag var där, för nåt år sen eller två var lunchen i alla fall helt klart överkomlig. Och mättande.

Tandoori Kitchen, Friggagatan 13
Fullständigt flärdfri. När du kliver in genom entrén är det lätt att tro att du hamnat på ett pizza-för-avhämtningsställe, men innanför valvet gömmer sig en rätt fräsch restaurangavdelning. Humorbefriad men korrekt servering. Och gott drag i lammgrytan. Perfekt för en förkyld lördag när du inte vill behöva piffa och inte träffa nån du känner. Riktigt prisvärt.
Huvudrätter: Runt hundralappen, hemsidan är inte uppdaterad med nuvarande priser.
Lunch: 75 kr, inkl salladsbuffé, naan, läsk och kaffe.
Take away

Naturligtvis är detta bara ett litet urval. Och dessutom sörjer jag fortfarande King of India på Första lång, vars ägare helt tragiskt mördades för ett tag sedan. Och jag gillar bambakänslan på lunchstället på Östra Larmgatan där maten du pekar på lassas upp över disk, precis som i skolmatsalen. Men jag kommer inte ihåg vad det heter.
Om du har andra tips, kommentera! Och skulle du veta var det finns friterad minimajs, maila på stört.

Kommentarer på Indisk hetta i Göteborg – några restauranger i urval

 1. Linn

  Hej hej! ÄLSKAR indiskt mat och gillade verkligen ditt inlägg här, tackar bugar och bockar!
  Jag fullkommligt älskar bombay och gillar den på östra larmgatan
  (som för övrigt heter ”Star of india”). DE har riktigt gott vegetariskt där!

  tack tack /LInn

 2. Tack så mycket, jättebra inlägg! Älskar indiskt sjukt mycket, det är alltid bra att ha alla restauranger samlade så man kan jämnföra. Skrev du med den på förlunda torg? eller ”Taj Mahal” på andra långgatan, riktigt gott det med.

 3. Isak

  En annan restaurang var ju King of India som låg ganska nära Maharani. Men det var ju där ägaren mördades så de fick självfallet slå igen. Men nu har det öppnat en ny indier på samma ställe. Är det nån som känner till det? Vad det heter och om det är bra? K.of.India hade ju en grym Chili Chicken Tandoori.

 4. Pär

  Curry nam nam (Frölunda Torg) är riktigt riktigt bra. Kilentelet består främst av alkoholister och en och annar mer eller mindre känd kulturarbetare. Har sett allt från dramatenskådisar till pappan i fucking åmål.
  Sen har vi den andra delen som består av dem som faktiskt diggar maten. Gott och vällagat och bra service. Har en toppengod sizzlar som det fräser bra om. Det enda man kan klaga på är att man får in naanet långt innan maten kommer.

 5. Jonathan

  Gamlestaden har sedan fått en indier som heter Roshani. Verkligen ett sunkhak men maten är överraskande bra. Jag har nog provat Palak Paneer på de flesta i Göteborg och Roshani har en av de bättre.

 6. Tony

  Jag vill slå ett slag för Taj Mahal på 2:a lång. Det är inte det exklusivaste stället. Faktum är att det är ganska sunkit. Utsikten över Elof Hansson är inte den mest stimulerande. Men (jag gör en invers Tony Irwing)..! Det är det prisvärdaste i göteborg. Portionerna är generösa. Naan-brödet gränsar till en pizza-botten. Önskas ris-påfyllning så dyker den upp på studs. Raitan (för den som gillar den lite syrligare typen) är göddi-göddan. Om du funderar på Bombay: det är ett sjysst ställe många sätt, men om du är ute efter själva födan så är det värt att gå några hundra meter extra för Taj Mahal.

 7. Björn

  Bombay Palce på Södra vägen är min favorit i Gbg! Finfin mat och himla trevlig personal.

 8. adam

  Redford på fjärde lång!! vällagat och bra råvaror.

 9. Herran

  För er som bor i Örgryte/Lunden vill jag varmt rekommendera:
  Chilli ´n Chill – Indian Kitchen & English Pub
  på Norra Gubberogatan 32.

  Knasigt namn. Ingen engelsk pub överhuvudtaget.
  RIKTIGT bra mat!
  Är ni två och fattiga? Dela på en rätt, portionerna är stora.

  Perfekt gångavstånd till Gamla Ullevi, när man vill
  se GAIS spöa IFK.
  Eller tvärtom.

  😉

  //P

 10. Dino

  Håller med föregående talare om Chilli’n’Chill på N. Gubberogatan. Läget är jättetrist och lokalen är förvisso fräsch men inte särskilt mysig. Maten är dock kanon – en dold pärla!

 11. Aly

  Det glädjer mig oerhört att den absolut bästa restaurangen fortfarande inte rekommenderas i diverse guider. På detta sätt får vi konnässörer behålla våra smultronställen och slipper se dem invaderade av den trendskadade pöbeln.

 12. svartruta

  Men tala om vilken det är så kanske de överlever även nästa finanskris… Eller så får vi andra bara en grym matupplevelse.

 13. Per

  Nä nä jag håller helt med Aly här ovanför. Sånt där trendskadat pöbelfolk som går in och läser och kommenterar på rikets största hipsterbloggar om var man kan hitta och gynna riktigt bra restauranger vill man ju för allt smör i småland inte ha på sin egen indiska guldklimp.

  • ozelot ozelot

   Roligt att folk tror vi är en hipsterblogg, herregud ni skulle se hur jag ser ut!
   Folk tror att jag kommer från tillståndsenheten när jag kommer in på en restaurang!

   • Per

    Ah, jag inser att jag får tillägga att jag helt fastnat i 90-talets humorfåra. Jag ironiserade över tidigare inlägg. Det här är såklart ingen hipsterblogg.
    Jag hoppas däremot att det INTE är Masala som var det omtalade smultronstället för där har jag redan varit och uppskattat, om än inte älskat det.

 14. tomas

  Masala vid Nobelplatsen är stället han vill hålla hemligt. Haha!

 15. Aly

  Jag är en fjortisbrud. Och nej.

  Hipsterjävel.

  • ozelot ozelot

   Nej indisk mat är ju extremt trendigt, bäst att vi håller tyst om det så inte folk får för sig att det är modernt.

   Nu skall jag äta köttbullar!

 16. Jonjovan

  Old town på ekedalsgatan majorna är förvånansvärt bra. lite dyrt dock.

 17. Bombay Palace, på södra vägen (precis vid slutet på vasagatan, men runt hörnet) var en positiv överraskning. Bonus; de har en person anställd för att enbart göra naan-bröd!
  Rekommenderas!

 18. Konrad

  Man blir ju nyfiken på de inläggen som listas som mest lästa och klickar på dem. Då ligger de kvar på listan över mest lästa inläggen, som vi nyfiket klickar på. Och så fortsätter det, i en ond cirkel. Du borde uppdatera algoritmerna. Inte för att det är något fel med det här inlägget (jag älskar indiskt), men du vet.

  • Jag vet det, men det ligger inte i min hand tvärr. Allt sådant sker från Indien och Pakistan, således dina hemtrakter.

   Men vi jobbar på problemet!

 19. Katta

  Redford på Fjärde Långgatan är helt fantastiskt! Trevlig liten familjerestaurang med supergod mat till mycket bra priser. Inredningen är verkligen inget att hurra för, men maten och den familjära känslan väger upp det mer än väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...