Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

À la London + MODS Magazine inleder samarbete

2010-08-05 av ozelot

När seklet var ungt var nonstop nära att göra en intervju med folket bakom nystartade MODS Magazine. Vi skickade några mejlfrågor men fick till svar att vi väl kunde komma till redaktionen istället. Fråga mig inte hur vi resonerade men tågresan till Borås för några korta frågor till en nystartad nättidning kändes inte alltför lockande.

Några veckor senare ringdes jag upp av en skribent för MODS Magazine. De önskade ett samarbete och min tillsynes helt surrealistiska följdfråga blev vad de hade tänkt sig. De kunde de inte riktigt svara på, men de önskade ett samarbete i alla fall.
Varför det frågade jag? Jo för att det hade chefredaktören sagt, svarade den stackars hårt prövade skribenten som blivit kommenderad att ringa mig en arla morgon.
Jag tror jag till sist lade på luren.

Vi var inte John & Paul från början direkt, om man säger så. Möjligen på slutklämmen, fast utan hitsen.

À la London är en trevlig designermarknad för oetablerade formgivare som vi också skrivit om.
Vissa barnsjukdomar till trots erbjöd marknaden ett välkommet alternativ till de evinnerligt återkommande hipsterdagisen till loppmarknader, och lokaliseringen på Pustervik kändes rätt klockren.
Förutom för C-körkortsinnhavaren med IVF-trillingvagnen som svor nedanför trappan.
Och för heterosexuella män med smak för annat än örhängen och konstiga akrylmålningar på masonitskivor.

À la London och MODS Magazine inleder i alla fall ett samarbete. Londons andra marknad kommer gå av stapeln i samband med Kulturkalaset den 12:e augusti 16:00 – 23:00 på Kanaltorget (vid göteborgshjulet), där det utöver det vanliga utbudet även kommer finnas en scen.

MODS Magazine kommer fira det hela med en artikelserie i tre delar.
Man hälsar även att det kommer finnas provrum för besökarna.

Nonstop önskar À la London och MODS lycka till och hoppas att de senare snart hittar ett gränssnitt vars flash-programmering (?) möjligen attraherar multihandikappade i delkursen hand-öga koordination samt en skribentnivå som inte får undertecknad att önska sig dyslektisk.

SLUT

Kommentarer på À la London + MODS Magazine inleder samarbete

 1. Cherie Huisman

  Hej Göteborg nonstop!
  För det första har vår tidning redaktion i Göteborg. Och du har helt fel, jag bad er skribent ringa mig så jag kunde svara på frågorna över telefon eller återkomma nästa dag eftersom hon mejlade mig dagen vi skulle ha releasefest.
  Jag bjöd sedan in henne till vår releasefest och sa att hon gärna fick ställa frågorna på plats, men hon kunde inte komma.

  Att slänga på luren mitt i ett samtal känns otroligt elakt och väldigt naivt.

  Tack för den vänliga kritiken. Ni verkar vara ett trevligt och härligt gäng!

 2. ozelot

  Hej hej MODS Magazins ”chefredaktör”. Jag har ingen aning om var er tidning har redaktion. Och det är inte mitt problem att jag inte vet det, det är ert.
  Vår skribent ringde nästa dag, men fick inget svar, ett öde hon delat med ett flertal professionella fotografer och journalister som säkert skulle kunna lyfta edert nätmagasin upp ur anonymitetens dimridåer.
  Det kan väl ändå inte ha varit så svårt att svara på några korta mejlfrågor, förutsatt att litterat förmåga finnes?

  Att jag lade på luren berodde nog på att det inte tycktes finnas en enda sammanhållande tanke i kontaktförsöket. Det började eka helt enkelt och jag höll ändå ut i ca 5 minuter.
  Oproffsigt att skicka ut någon att ringa som inte har något som helst mandat att uttala sig om vare sig det ena eller andra.
  Det får du ta på dig.

  Vi är mycket riktigt ett glatt och trevligt gäng. Kritiken var inte det minsta vänlig.

  • simon isacsson

   Vart magasinet har redaktion står under ”om mods” på deras hemsida och har även stått i de flesta pressreleaser.

   Om du inte ens har bemödat dig om att gå in på deras site så diskvalificerar du dig ganska rejält från att ha någon åsikt alls om vad dom gör.

   • ozelot

    Simon: Du menar förstås att det står ”digitalt modemagasin med redaktion i Göteborg & Borås som främst syftar till att bevaka och undersöka den västsvenska modebransch- och modescenen samt vara en arena för kreativa människor i området.”

    Nu känns det genast mycket tydligare! Tack!

   • simon isacsson

    alltid glad att hjälpa till.

 3. Cherie Huisman

  Hej ”Ozelot”!
  Jag tycker det är tråkigt att ni missförstår oss och vi får helt enkelt försöka bli bättre. Beträffande ansökande skribenter och fotografer är det lätt att missa någon med tanke på hur många som vill jobba med oss och det är såklart väldigt tråkigt när det händer.
  MVH Cherie Huisman, chefredaktör på modsmagazine.se

  • ozelot

   Jag vet hur det är.

   Ni kämpar med all säkerhet med näbbar och klor för att hålla hugade spekulanter borta!
   Intresset kretsade nog mest kring själva tillkännagörandet. Det l ä t ju bra.
   Bra att ni fått arbetsro.

   MVH Marcus Persson, CHEFREDAKTÖR, ansvarig utgivare, huvudredaktör och ägare av Göteborg nonstop.

Pingbacks på À la London + MODS Magazine inleder samarbete

 1. Pingback: Upmarket: Konsthantverksmarknad i Trädgårdsföreningen « Göteborg nonstop

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...