Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hej Joel Borg! Intervju med en av dom som gör det

2010-08-09 av ozelot

Way Out West är här.
Som en levande organism växer festivalen upp ur gröngräset varje år, i den gamla kronoparken, muterar vidare med förgreningar över hela staden.

Första året var det någon flane som klagade över ljudnivån för flamingosarna, och alltid kommer det någon gubbe i rullator som är van vid att alltid ta samma väg från aktivitetslokalen till ålderdomshemmet.
Eller något mongo med pinnglass.

Det löser sig alltid. Jag har personligen ledsagat en blind tant med käpp med fetlagd tax genom hela området oskadda. Utan att ha blivit bitna av vare sig emos med armband eller ejdrar.

Världsstjärnor kommer, levererar och är nöjda. Likaså band få hört talas om. Alltid med ett plastglas med levande glaciäris och ett barréackord som sugrör.
Det finns en anledning till det. De tycker att det är ett bra ställe att spela på.

-Lever Hultsfred? Nej, jag tänkte väl det.

Okej. Här är en intervju från en stressad Joel Borg.
Han är någon form av PR-ansvarig men han ses rätt vad det är med en skruvmejsel i handen och en vilsegången Iggy Pop i släptåg.


Way Out West har varit en smärre succé och är inne på fjärde året snart. Många har hört talas om bakgrundshistorien, samarbetet med Göteborg & Co etc. Kommentarer?

Oj det är en lång historia, en vacker dag ska vi skriva en bok om allt. Göteborg var och är fantastiskt bra att jobba med och i.

Hur länge innan roddar du i Göteborg inför WoW? Hinner du festa något själv under festivalen?
Vi är på plats och börjar bygga veckan innan och då kör vi i full växel 100%.
Festa hinner vi inte men det gör inget, däremot så försöker vi se en låt eller två med många artister

WoW skulle sannolikt aldrig fungera utan alla volontärer. Hur många är det ungefär?
Ofta är det ganska långa arbetspass för volontärer, ca 12 timmar per dag förekommer. Är det skäliga arbetsvillkor?

Funktionärerna är underbara, de gör ett toppenjobb! Det är över 1000 personer. Dock är det ovanligt med så långa arbetspass som 12 timmar, 8 timmar ligger de på som mest under själva festivalen och det inkluderar lunch, middag och raster m.m.
Tanken är också att de ska tycka det är kul och känna att det de gör verkligen betyder skitmycket och att de sen även ska kunna njuta av festivalen.

WoW känns väldigt välproducerat och uppstyrt, hade du inte innerst inne själv velat kunna gå omkring med en vinare och halsa på området och känna lukten från någon hippie som röker braj a.k.a Roskilde?

Vi bockar och bugar. Haha, nej det skulle jag inte påstå. Det är lite av det fina med Way Out West att man inte behöver gå in i nåt sorts ”festivaltrans” utan att man gammal som ung bara kan gå dit och njuta av musiken.
Plus att det finns ordentlig mat, bra och god genomtänkt mat, men även för de som har åldern inne kunna njuta av ett kylt glas vin etc.

Det är trots allt inte alla som diggar ljummen öl, skriva könsord med spritpenna i pannan och sälja hångel för 10kr.

Varje år jag varit på WoW har jag åtminstone träffat några bekanta som har gjort det till en sport att planka in. Vad har du att säga till dem? Har du själv plankat någon gång?
Well, då ska vi se till att göra en sport av att förhindra dem att planka!

Park Lane och Parken är nya klubbscener för i år. Tankar om de ställena? Var det Luger som bearbetade dem, eller var det på deras initiativ?

Vi vill försöka hitta nya ställen hela tiden, testa nya lokaler och forum som vår publik kanske inte är vana vid att gå på. Vi vill gärna placera in innehåll i dessa forum som kanske inte är vad folk hade förväntat sig. Parken hade vi förra året också. De nya är Port Du Soleil och Park Lane och Röda Sten.

Vilken är din största ”Jag mötte Lassie” under festivalhistorien hittills?

Det största för mig är att se banden live och höra deras musik, inte träffa dem som personer… även om de flesta är jättetrevliga.
Har faktiskt inte råkat på nån otrevlig artist än så länge på Way Out West. Ta i trä.

Vilken spelning vill du absolut inte missa i år?
Det är för många för att nämna en tror jag. Men Harlem, Reflection Eternal, Håkan, Stooges, MIA, Beach House och Mumford & Sons för att nämna ett par. Jag skulle vilja se alla!


There we go. Kärnan i det hela.

Jag har sett festivalgeneraler komma åkande på flakmoppar med en sladd som saknades till den förmodligen minst kommersiella punkspelningen av alla.

Rock men ändå Dow jones-index.
Klaga över biljettpriser. Klaga över dyr öl.
Jamen gör det då – så har vi andra roligt under tiden!

Kommentarer på Hej Joel Borg! Intervju med en av dom som gör det

 1. konrad

  Kanske är det ovanligt med så långa arbetspass som 12 timmar, men de måste arbeta 8 timmar per dag. För det får de två smörgåsar samt möjligheten att gratis se band de inte hinner se då de jobbar mest hela tiden.

  Inte heller vill alla lägga en femtiolapp på mellanöl i plastmuggar.

 2. ozelot

  Vem är du konrad?
  Du får gärna skriva en egen text om du vill. Man kan kalla det en insändare.

 3. Johanna

  ”Eller något mongo med pinnglass”. Lysande!

 4. Way out pest

 5. bara massa kloakråttor

  • ozelot

   Mrock: Varför det?
   DU har sett så mycket roll att det räcker och blir över, så låt ynglingarna ta över.

   Vill du komma så ordnar jag det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...