Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Clandestino goes Way out…

2010-08-10 av Goteborg Nonstop

Det är ofta lättare än många tycks tro. Ge mig några snygga gitarrslingor och en schysst poplugg, gärna hemma i soffan, så blir det är en helkväll.
Jag har sällan lockats av influgna stjärnor från här eller där. Jag är nöjd med Håkan på Liseberg nån gång om året. Eller i sällsynta fall ett hitrest britpopgäng.

Tidigare i sommar befann jag mig nånstans i spenaten i Bohuslän samma helg som Clandestinofestivalen brakade in @ Botnik Studios just bakom berget från mitt sovrum sett. Med ovan given bakgrund förstår ni kanske att förväntningarna var sådär när jag dammade av en rostig cykel och tog mig dit. Jag var eventuellt lite nyfiken på hur Midaircondo lät nuförtiden. Affischnamnet var nån slags beduin and I couldn´t care less…

Nåväl, Midaircondo kom och gick utan djupare intryck än ett slött konstaterande att de fortfarande är förbannat coola. Det var så mycket trevligare att hänga på skeva trädgårdsmöbler, dricka billig öl och prata med människor av sorten som man inte ser varje dag inom en kilometers radie från Järntorget.

Men så plötsligt stod den där beduinen på scen. Från Niger. Insvept i vitt. Och han tog över hela området. Det var omöjligt att värja sig. Och plötsligt gick det upp för mig att det finns andra länder än Sverige, England och i vissa fall USA där det produceras musik…
Fint att någon bryr sig om att plocka hit dem.

Clandestinogänget tar nya tag på Way out West
och jag tänker fan kolla in både tumpianokollektivet Konono N°1 och sudanesiska voodoogruppen Rango (bilden).

Och ja, jag är fortfarande skeptisk till det okända, men full av tillförsikt att båda kommer få oss skaka rumpa som fan i Slottsskogen.
Överbevisad en gång för mycket!

Clandestino @ Way Out West:

Torsdag 12 augusti
Ras G @ Röda Sten 22.00
Nettle @ Världskulturmuseet kl 22.00

Fredag 13 augusti
Rango @ Azalea kl 14.45
CIAfrica @ Världskulturmuseet kl 00.30
Dj/Rupture @ Park Lane kl 03.00

Lördag 14 augusti
Konono N°1 @ Azalea kl 18.45
Mutamassik @ Sticky Fingers kl 00.30
Mary Ann Hobbs @ Park Lane kl 02.15

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...