Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Arg "klubbarrangör" ger svar på tal!

2010-08-16 av ozelot

Nonstop får väldigt mycket brev i mejllådan. Till 80% består det av olika arrangörer som vill att man skall skriva om deras evenemang vilket vi gör för det mesta. Sedan är det mycket representanter för artister som vill att man skall skriva om deras skivsläpp och erbjuder intervjuer vilket vi gör så mycket vi hinner när det känns relevant.

Utan dessa mejl, pm etc skulle inte den här sidan finnas. Det är lite ge och ta.

Från min och nonstops räkning har det mest varit ge då jag knappt tjänat en enda krona (än) men visst händer det att man får göra en hel del roliga saker, springa på konserter och galor gratis och så vidare.

Ofta skickar jag en förfrågan om gästlista vilket jag inte sticker under stol med det minsta.

Skall jag ägna timmar om dagen för detta tänker jag inte åka över halva stan till ett ställe jag skrivit om men inte är säker på att komma in, än mindre betala 100 spänn för att få ynnesten att studsa omkring tillsammans med sexhundra ”kreativa människor” i en källare med bara en toalett.
I won’t do it.

Nyss fick jag ett roligt pm. Eller ja, jag fick en hel del..
Det var från en klubbarrangör. Jag hade dristat mig att ifrågasätta de ekonomiska villkoren bakom hans übercoola arrangemang i helgen, något som i folkmun brukar gå under epitetet svartfest.
Alla som någonsin varit med och anordnat en sådan vet att det oftast är pengar rakt ned i fickan som gäller. Ibland RÄTT mycket.
Han skrev att jag inte hade en aning vad jag pratade om, samt att jag var en jävla fjant.

Jag blev naturligtvis nyfiken och bad honom att precisera var i mina kalkyler jag hade fel. Det hade varit en ytterst intressant aspekt att ta upp här på Göteborg nonstop.
Jag svarade också att jag tidigare frågat om det gick bra att ”komma förbi” men blivit avsnoppad av en av medarrangörerna till evenemanget.
Samma medarrangör vars skivbolag bad att vi skulle göra en intervju i våras när hans band skulle ha release för sin första skiva. Vilket jag gjorde. Gratis.
Ge och ta liksom.

Nu var inte detta en så stor sak. Om inte denne ”förste klubbarrangör” gått till personangrepp det första han gör, på en rotvälska föga underkastad grammatisk gravitation, och dessutom med tjurnackad halstarrighet fortsätter att ignorera de sakliga argument jag försöker presentera om svartklubbsarrangerandets ”krassa” ekonomiska villkor.

Jag är en wannabejournalist och en fjant och han hoppas aldrig att behöva se mig.
Han försöker bara göra trevliga fester för trevliga människor utan tanke på kreddighet och elitism, och ingen skall gå före i några köer.

Samma person brukar ha klubbar på Kino, spelar i band och sågs bara timmarna innan fredagens evenemang i vip-avdelningen på Way Out West..
Han har nog inte stått i en kö på tio år.

Hur var de då med de ekonomiska detaljerna? De som jag inte visste ett skit om? Jag väntar fortfarande.
Skattemyndigheten också troligen, förgäves.

Kommentarer på Arg "klubbarrangör" ger svar på tal!

 1. Peter

  Hurra för Göteborg Nonstop!

 2. Allan Ballan

  Eh, låt killen va, han har det ju tufft eftersom stackarn’ måste spela skivor på kreddiga klädmärkesfester nere i Köpenhamn mellan sina folkliga tillställningar, eller?: http://daniel.cafe.se/kopenhamn-our-legacy-pa-bakken/

 3. Svante

  Har jag förstått saken rätt nu. Männen bakom efterfesten på P***********n anser sig själva arrangera ”trevliga fester för trevliga människor utan tanke på kreddighet och elitism”

  HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA !

 4. Anonym

  alla äckliga hipsters står mig upp i halsen..
  snart börjar jag digga hårdrock o drar på sweden rock istället..

  • ozelot

   De flesta hipsters är trevliga, det är bara de som hycklar jag inte står ut med..

   Det är inte han som är på Köpenhamnslänken ovan jag ”pratat med”.

 5. C

  Brukar du ta betalt för intervjuer?

  • ozelot

   Hur menar du, att artister skulle betala för äran att vara med på gbg nonstop? Njaee.

   Däremot om jag säljer den någonstans skulle jag självklart göra det. Hur gör du själv?

   Poängen är att arrangörer etc ligger på jävligt hårt för att få med saker, sedan blir det dock ett fasligt gnäll om de får kritik.

 6. anonym

  Att driva en svartklubb är oftast inte alternativ 1. Alternativ 1 är oftast att driva en vit klubb med egna premisser, försöka sälja billig alkohol, inte ha vakter mm, få ha öppet så länge man vill. Allt det som går att göra i andra länder.

  Men, när det kan ta upp till ett år att inte ens få igenom byggnadslov och brandcertifikat för en lokal vars hyra kan ligga på uppemot 30-35 000 kr i månaden, så krävs det pengar för att få in hyran, och till alla ombyggningar som krävs.

  Och innan man kan få in sådana certifikat så kan man inte få lagliga alkoholtillstånd, inte heller betala skatt för det man säljer.

  Alltså arrangerar man svartfester, i väntan på att kunna bli ett accepterat ställe enligt lagens alla komplicerade regler. Säljer billig öl, tar ett inträde, för att inte förlora lokalen som för det första är skitsvårt att få tag på, och även behålla. Försöker få i hop ett kapital till att kunna vara laglig.

  Av egen erfarenhet går inte pengarna ned i någon enskild persons ficka, utan gör att ställena knappt går runt och kan ligga kvar. Folk jobbar gratis för att det skall funka att ha fester och för att man ska kunna boka just såna band som man tycker saknas i Göteborgs uteliv.

  Dock vet jag inte hur det ligger till med ovanstående fest, då jag inte har ngt med den att göra.

  • ozelot

   I stället där berörda fest ägde rum finns redan befintlig annan verksamhet, hyran är betald så att säga.

   Möjligen har de utskänkningstillstånd för slutet sällskap etc, det känner jag inte till. Det kan också hända att några av arrangörerna för själva klubben har det.

   de facto går det till på följande sätt när jag själv frågat, då jag hade ett evenemang på lut: Ägarna av kontraktet (”företaget”) tar försäljningen av dryck, klubbarrangörerna tar inträde, betalar alla utgifter etc. Eftersom kontaktnätet hos berörda parter i frågan troligen är rätt goda, misstänker jag att utgifterna inte blev så höga.

 7. e

  Tror att den festen skulle klarat sig utmärkt utan er hjälp – arrangörerna bjöd dessutom på den roligaste kvällen jag haft i hela mitt rätt långa liv, trodde fan inte att man kunde ha så äckligt kul efter 25, but hey – they prooved me wrong.

  Grina över lista är väl fan ingenting, kom i tid, betala i dörren som hederligt folk, dansa och ha kul, eller – strunta i det. Vi som gjorde det fick en jävligt bra kväll att minnas i vilket fall. Synd för er om ni missade det.

  • ozelot

   Hej ”E”
   Jag tror att ni som dansade och hade kul, kom i tid osv förmodligen missade det som var innan – nämligen det som det förespeglas vara efterfest för: Way Out West.

   Sedan handlar ju inte texten om gästlistor etc, det handlar om att en arrangör skickar massa till mejl till mig med personangrepp för att jag ifrågasatte vem som egentligen var den schyssta festarrangören när fler än 1000 människor under betalar 100 spänn i dörren under två dagar. För ”alla” var ju betalande? Och det som bjuds är en spelning med sitt eget band och några dj:s, ur kompiskretsen?
   Sedan vill jag veta om det är vita pengar – är det det så är det rimligare.

   Jag är fullt medveten om att dessa fester inte behöver att vi skriver om dem, folk kommer ändå. Stan är full med ängsliga människor som är rädda att missa något.
   Men vänta bara: Snart kommer japanerna och de holländska utbytesstudenterna och då vänder massorna åt något annat håll.

   Sedan var det för övrigt en annan mycket bättre fest uppe vid konstepidemin, där var jag utan vare sig kreddighetsstämplar, gästlistor eller dylikt.

 8. e

  Hej ”Ozelot”.

  Missade inte ett dugg då jag tog mig ut, med spårvägarnas hjälp, omedelbart efter Chemical Brothers.

  Tycker att det var trevligt folk, glad dans, bra musik, billig öl, god korv, och för mig försvaras de 100 kronorna av att folk faktiskt tar sig tid och ork att arrangera bra och roliga kvällar. Ekonomiskt sett så skall ju tre band, ett antal dj-set och personal på stället ha betalt. Sedan om det är svart eller vitt gör mig inte särskilt mycket, det enda som påverkar mig vid det här laget är att jag är nöjd med att ha haft trevligt, träffat gott folk och dansat till halv 7 på morgonen.

  Var säkert lika bra på konstepidemin, bättre eller sämre låter jag vara osagt, då inte jag befann mig där under kvällen, men det är väl bara bra att fler arrangemang anordnas under ett så stort evenemang som Way Out West? Och det är väl så att både du och jag tycker att det bara är positivt med ju fler roliga saker som händer runt om i staden som möjligt?

  Tycker att det här låter som en personlig dispyt, och tror du/ni förlorar mer på det offentliga gnällandet än ni tjänar på det.

  Därmed tackar jag för mig och vill bara säga att jag hoppas att vi kommer få se mindre gnäll och fler fina kalas, dansgolv, tomma eller fulla ölburkar och soluppgångar den närmsta tiden..

  • ozelot

   Hej ”E”

   Vi diskuterar helt enkelt olika saker. Det här ÄR en personlig dispyt.
   Jag älskar svartfester, jag säljer vapen till barn om det är så.

   Den här arrangören förolämpar mig.
   Nu har 2000 personer läst den här artikeln, så ja jag är nöjd.
   Du verkar ha missuppfattat nonstops syfte.
   Vi är här för offentligt gnäll.

   Här:
   http://goteborgnonstop.wordpress.com/2010/06/11/manifest/

 9. Onkel

  Kom in i matchen pojkar.

  Vi bidrar alla (kreativa, hipsters och dödliga) till de stunder på, bakom och framför scenen som vi så gärna njuter – på, bakom och framför skattestrecket. Det viktiga är att vi gör det med respekt för varandras bidragande, utan egendomliga principer, avundsjuka, gråt och tandagnisslan.

  Kommer du med lösningen, eller är du en del av problemet?

  Vi ses!
  O

  • ozelot

   Hej och hå!

 10. Hannes

  Fruktansvärt bra skrivet!

 11. Ojojoj sicket liv!
  Håll dig till dina fester så håller vi oss till dom andra, ett sånt här jävla tjat orkar man ju fan inte med och ledsen att säga det men det lockar inte speciellt mycket att sätta sin fot på samma fest som dig. Synd för arrangörerna att du förstör deras rykte pga ditt tjat och gnat i en blogg.

  Go Gbg Nonstop GO! Det är trots allt er sida, skriv vad fan ni vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...