Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Musik utan gränser

2010-09-18 av ozelot

Det finns många floskler som ventileras så här i valtider. En av dem är ”Arbetslinjen”, en annan ”För hela sverige”. Själv har jag varit stamkund på M.U.G i veckan och kan bara konstatera att de verkar vara en väldigt speciell arbetsplats, med minst sagt vidsynt personalpolitik och syn på livet.

Västvärldens största kvartersbutik för musikintresserade råder devisen, och jag säger inte emot. Sedan sextiotalet – rätta mig om jag har fel – har stället fungerat som en institution och fritidsgård för allt från turnerande världsartister till tonåringar i behov av en ny d-sträng och det pronto. Förmodligen jobbar 60-talets d-strängspekulanter bakom disken idag.

Själv vet jag inte ett smack om ljud eller instrument och knallade sorgfritt in i butiken vid Kaserntorget och tänkte att det där med att hyra några förstärkare etc inte kunde vara så svårt. Det var det.
Fick mig en ymnig med välvillig exposé över ljudriggandets ABC av en misstänkt berusad (det var ju i alla fall efter lunch!) roadie-typ och efter några klargörande interrogativt uppglagda telefonsamtal hade jag i alla fall det jag skulle bokat.

Tills jag kom idag kl 10 och skulle hämta det hela, lånad Volvo och allt.
Kitet var inte tillbaka än, grejerna var ju på Sticky efter gårdagens spelning eller också kanske de kunde vara i en minibuss hos en kille som kanske inte hade vaknat än? Jag sa ju faktiskt kl 12..

Jag råkar ju personligen ha viss förståelse för flextider och det där med musicerande är ju ingalunda en exakt vetenskap, och efter några telefonsamtal gjordes det upp att jag skulle få min bokade utrustning utkörd till dörrn av killen som hade dem just då.
Det enda jag behövde göra var att hämta vad jag behövde ur busslasten (tänk Metallica på Australienturné) så skulle det lösa sig..
Det gick inte att ta fel tröstade mannen bakom MUGs uthyrningsdisk och beskrev några svarta fyrkantiga lådor med hål för sladdar i som det skulle stå Marshall och Fender på..
Det fanns mycket att välja på.

Nu är detta inget gnäll – jag gillar när det är lite vilda västern – och tycker det är underbart att det finns människor som jobbar på M.U.G som förmodligen inte skulle kunna jobba NÅGON annanstans i hela världen. Halta och lytta, halvfulla och obegripliga spelar ingen roll.
Alla är välkomna så länge man KAN musik.
Har du inga instrument kan du nog förmodligen t.om repa där om du vill – på demoexemplaren – om du sätter in kaffekoppen i diskmaskinen efter dig.

Så har det varit sedan sextiotalet och det finns ingen anledning att ändra ett vinnande koncept.

Det är den sk. arbetslinjen i praktiken.


MUSIK UTAN GRÄNSER
Kaserntorget 9
Öppettider:
Mån-Fre: 10-19
Lör: 10-15

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...