Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sex and the City

2010-10-01 av ozelot


Illustration: Karolina Eriksson för Camino magasin
För ett tag sedan stod jag på en nattklubb, en av de mer kända och mest kreddiga. Jag stod och sög på en öl och var i övrigt spik nykter (vilket tillhör ovanligheterna), ganska uppklädd (vilket tillhör ovanligheterna) eftersom jag kommit från en familjesammankomst som tarvar sådant. Jag var helt ensam, och gled in på krogen efteråt för att skaka av mig den formella atmosfären från tidigare på kvällen. Jag ser nog lite udda ut, för det tar ungefär tio sekunder innan en klubbvärd kommer fram till mig och frågar om jag kommer från tillståndsenheten..

Jag skrattar och viftar bort det, säger att jag jobbar för FBI men har licens för Lugern jag hängde av mig i garderoben. Hö hö.
Sänker två snabba för att komma in the mood. För att passa in, jag vill ju vara en av er klubbkids liksom!
Jag börjar prata med ett ung kille. Han är typ 21 och kommer från Långedrag, säger att han normalt bor i London. Okej, inte vet jag, jag har inga förutfattade meningar. Hade världen styrts enbart av förutfattade meningar hade jag inte ens fått komma in i farstuvärmen.

Det spelas faktiskt väldigt bra musik och jag bjuds på en shot av långedragkillen. Det får man ju ändå respektera, heder åt det.
Vi snackar golf, segling etc och eftersom jag är en före detta Hovåskille, förvisso väg utför på den på den socioekonomiska klasskalan, behärskar jag fortfarande koderna, språkbruket, referenserna. Jag gör inte bort mig i något sådant sammanhang, den öfvre medelklassfernissan brukar hålla sig ungefär en halvtimma innan jag börjar skruva besvärat på mig.

Då kommer bomben. Vi har snackat bloggar – bland annat den här som han googlar upp i sin Iphone (jag hoppas vid min gud att inte svartruta skrivit något kakrecept) och som jag efter några pinsamma sekunder får godkänt för (han skrattar åt någon formulering. Puuh!). Vi har snackat affärsplaner. Nu skall vi väl komma varandra på livet tänker jag när han frågar: Vad tycker du om tjejen i baren?

Jag tittar. Bartendertjejen är väldigt söt, tillmötesgående och glad och har dessutom under hela kvällen varit förbluffande trevlig, något man inte alltid kan ta för givet i dagens kroggöteborg. Hon är också mycket ung. Jag skrattar till lite avvärjande, börjar prata om något annat.
Han framhärdar: Men hon är fin, eller hur?
Jag tittar, lite seriösare denna gång, lägger huvudet på sned och simulerar kännarmin: Jo, hon är jävligt fin alltså. Trevlig också!
Han: Du kan få henne för sjutusen.

Jag blir helt paff. Vad menar han? Skojar han? Stor förvirring. Några tysta sekunder passerar för minuter. Vi räddas av en långedragsbekant som plötsligt ansluter och det hälsas på det där hjärtliga, översvallande överklassättet. Sedan börjar vi prata om något annat, smidigt, omärkbart, utan synliga skarvar. För man är socialt drillad att inte försätta någon ”jämbördig” i en ”awkward situation”. Klassamhällets akrobater. Och om jag egentligen borde ryta ifrån gör jag det inte, ringer inte några socialsekreterare, går inte ens därifrån.
Och är jag upprörd inombords visar jag det inte.

För det är lite som man läser i tidningarna, det berör inte mig. Jag köper inte kvinnor på krogen, unga söta tjejer säljer inte sina kroppar krogen och prostitution är något som pågår någon annanstans, i baksätet i sjabbiga industriområden. Definitivt inte på en av göteborgs hetare inneklubbar.

Jag träffar så småningom en av mina egna bekanta som jag hänger med resten av kvällen, nämner ingenting om det som egentligen skaver i bakhuvudet som de lok med skorstenar mina kostymskor börjar kännas som. Men när jag väl går därifrån vid fyratiden på morgonen och med lagom bomullsvadd i huvudet kan jag inte låt bli att tänka på att hur det skulle vara med den där varma släta 21-åringen mellan lakanen, men slår snabbt bort tanken. Jag har inte ens sjutusen.

Kommentarer på Sex and the City

  1. Det är ju för jävligt. Och på något obehagligt vis betryggande att ens förutfattade meningar om Långedrags-kids stämmer…

    • ozelot

      På trettiotalet hade de i alla fall armbindel..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...