Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kaffe på Kino med Maja Gödicke

2010-10-12 av ozelot

Morgonstund har guld i mun. Maja Gödicke har guld i i strupen.
Imorgon hos Kaffe på Kino tittar Maja förbi mellan 7 och 13 på Kino.

Frukostpaket och nybryggt kaffe från espressomaskinen kommer att finnas till försäljning, en take away-kopp kostar runt en tjuga.

Kaffe på Kino
Vardagar 7-13

Kommentarer på Kaffe på Kino med Maja Gödicke

 1. konrad

  Ok. En sak jag aldrig förstått mig riktigt på är det här med trendiga kafeer. Varje gång man läser en turistguide (skriven för folk som ogärna vill se sig som turister) till en större europeisk stad ska det alltid tipsas om detta. Men vad är det tänkt att man som utsocknes ska göra på dessa? Eftersom det är ett cafe är man nykter vid besöket, och eftersom man är nykter kan man ju inte inleda konversationer med hipsters man inte känner. Kanske serverar de gott kaffe, men det behöver man väl knappast en guide för att hitta.

 2. ozelot ozelot

  Käre Konrad.
  Många göteborgsmedborgare såväl som utsocknes köper take-takeaway kaffe på väg till jobbet eller gillar att slå sig ned vid ett cafébord, (kanke har de inte råd med egna bryggmaskiner för 20 lakan – vad vet jag?)
  Ibland händer det väl även att de konverserar med de andra hipstersen med macpron käckt i ett slickt fodral under armen och det vill du väl inte missunna dem?

  Folks behov av att dricka och äta frukost är en trend som vi på intet sätt vill missa här på göteborg nonstop. Men tack för din förnuftiga och klarsynta kommentar!

 3. konrad

  Jag köper gärna mitt take away-kaffe på Kino (för jag antar att deras kaffe är
  godare än på Sjuelva mittemot. Vad min inlägg handlade om var varför jag
  skall besöka vissa cafeer nästa gång jag åker till, säg, Barcelona.

  (Fast nu undrar jag hur länge de serverar frukost? På många hotell serveras det inte frukost efter klockan tio och det är alldeles för tidigt för mig. Vid den tiden klarar jag i bästa fall en italiensk frukost – kaffe och cigg. Men då kan ju deras take away-kaffe komma till sin rätt.)

 4. ozelot ozelot

  Jag personligen går ju aldrig på caféer annat än som en högst asocial åtgärd – för att dricka kaffe och få snylta på morgontidningar i min egen takt.
  Jag kan genomlida mig ett kortare artighetssamtal men jag gör det under protest.

  Jag är således föga någon kännare av kafékultur vare sig i Göteborg eller Barcelona men i Barcelona har Caféer i regel den goda vanan att de dessutom serverar sprit vilket jag kan känna att jag vet ett och annat om.
  Därför gillar jag Kaffe på Kino.
  Kaffe och frukost på förmiddagen – Sprit på kvällen. Kan det bli enklare?

  Frukosten serveras såvitt jag vet fram till 13, något annat kan jag inte tänka mig.

 5. Adam Westin

  Hej!
  Trevlig diskussion. När det gäller Kaffe på Kino så kan jag klargöra att:

  – Kaffet är absolut godare än på 7eleven, och jag tror knappt att det är dyrare heller. (Allt kaffe kostar 15 – 25 kr, både sittandes och take away)

  – Frukosten serveras så länge jag har öppet, alltså till 13. Även morgontrötta ska ha möjligheten.

  Jag brukar sällan eller aldrig läsa guider för storstäder som jag åker till. Men väl på plats uppskattar jag mycket att sitta på stadens caféer. För att jag tycker att de säger minst lika mycket om staden, dess puls och folkliv, som barerna. Det behöver inte innebära att jag interagerar till höger och vänster, varken på baren eller caféet. Men att en person, hipp eller inte, bara sitter där ger ändå ett intryck som bidrar till helhetsbilden av staden.

  Sen tycker jag också att det är väldigt trevligt när man väl interagerar på caféer, i mitt tycke kanske trevligare än i baren på fyllan, men allt har sin charm. Dock lätt för mig att säga också som oftast står bakom baren. Och att Göteborg Nonstop tar upp Kaffe på Kino, jämte diverse kvällsnöjen, tycker jag naturligtvis är hur trevligt som helst.

  Välkomna förbi och trevlig helg

  Adam
  (driver på egen hand Kaffe på Kino)

  PS ber om ursäkt för att maja inte dök upp denna onsdag, hon blev förkyld. nästa vecka dyker hon dock upp någon dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...