Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Café Berlin: Dann sind wir Helden / Nur diesen Tag

2010-10-21 av ozelot

Vasagatan 26 i Göteborg är för mig för alltid förknippats med allt annat obskyr berlinsk klubb, avantgarde och tung elektronisk musik i högtalarna.
Möjligen en och annan betongkeps dagen efter i lokalerna och långt utdragna arbetsdagar då jag förmodligen varit västsveriges minst tjänstvilliga bokhandelsanställd.
Här låg länge en Akademibokhandelsbutik men undan för undan som rädslan urholkade själen inom den kedjan – och kvadratmeter efter kvadratmeter i lokalen åts upp av andra verksamheter fanns snart inte ens en tummetott kvar.

Café Berlin tar över ikväll och vi citerar lite fritt ur programbeskrivniongen:
DJ’s: PHOENICIAN LOSTPhoencial Lost flydde tillsammans med sina föräldrar från krig och elände i Beirut, Libanon för att tillslut hamna i Göteborg. Det enda han fick med sig från hemstaden var en väska full utav dammiga LP-skivor och familjefoton som skvallrade om familjens förflutna som fenicier (därav phoenician lost). LP-skivorna digitaliserades och tillsammans med hårda mörka elektroniska beats kommer ni på torsdag få höra allt ifrån heliga bönestunder till våldsamt krig ur högtalarna. Tänk er en mörk technofest i en beduin mitt ute i mellanösterns öknar.

Ledord: Tag med 20-lappar. När du kommer ut igen kanske de har avskaffats.

Café Berlin @ Vasagatan 26
Torsdag 21/10 19 – 01
Inträde? Framgår ej.

Kommentarer på Café Berlin: Dann sind wir Helden / Nur diesen Tag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...