Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Café Berlin: Dann sind wir Helden / Nur diesen Tag

2010-10-21 av ozelot

Vasagatan 26 i Göteborg är för mig för alltid förknippats med allt annat obskyr berlinsk klubb, avantgarde och tung elektronisk musik i högtalarna.
Möjligen en och annan betongkeps dagen efter i lokalerna och långt utdragna arbetsdagar då jag förmodligen varit västsveriges minst tjänstvilliga bokhandelsanställd.
Här låg länge en Akademibokhandelsbutik men undan för undan som rädslan urholkade själen inom den kedjan – och kvadratmeter efter kvadratmeter i lokalen åts upp av andra verksamheter fanns snart inte ens en tummetott kvar.

Café Berlin tar över ikväll och vi citerar lite fritt ur programbeskrivniongen:
DJ’s: PHOENICIAN LOSTPhoencial Lost flydde tillsammans med sina föräldrar från krig och elände i Beirut, Libanon för att tillslut hamna i Göteborg. Det enda han fick med sig från hemstaden var en väska full utav dammiga LP-skivor och familjefoton som skvallrade om familjens förflutna som fenicier (därav phoenician lost). LP-skivorna digitaliserades och tillsammans med hårda mörka elektroniska beats kommer ni på torsdag få höra allt ifrån heliga bönestunder till våldsamt krig ur högtalarna. Tänk er en mörk technofest i en beduin mitt ute i mellanösterns öknar.

Ledord: Tag med 20-lappar. När du kommer ut igen kanske de har avskaffats.

Café Berlin @ Vasagatan 26
Torsdag 21/10 19 – 01
Inträde? Framgår ej.

Kommentarer på Café Berlin: Dann sind wir Helden / Nur diesen Tag

  1. MB

    46, inte 26.

    • ozelot ozelot

      Men fasen då, då pajade du ju hela grejen med min text!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...