Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Vad vill göteborgarna med Stora teatern? *Gulp*

2010-10-21 av ozelot

Ja, det kanske är en fullt motiverad farhåga. I alla fall när man verkligen frågar göteborgarna. För då dröjer det nämligen inte länge innan välmenande förslag som ”fritidshus för ungdomar” börjar tas på fullaste allvar av politiker som kopplar på lyhördhetsradarn medan grabben i graven i bredvid tar sig för pannan och beklagar att det inte tycks finnas en enda vettig politiker som vågar ta i den skållheta potatisen.
För när man börjar spika upp tipslådor över vad man skall göra med en av stans kanske mest traditionsbelastade kulturinstitutioner, ja då är det VERKLIGEN ett tecken på att något är riktigt, riktigt fel.

Mitt förslag: Tänk smalt. Tänk elitkultur – det sitter redan i väggarna och skall inte jamsas bort med populistiska förslag som faller varenda pollklickare på läppen.
Låt Storan gå fritt från folkliga utspel.
Det skall inte vara några biljardbord eller ”idéverkstäder” i ett operahus.

Det skall vara exklusivt, det skall vara högkultur och inte ett enda uns insmickrande.
Lasse på gatan vet inget om kultur ändå, så länge han inte fattar att han borde göra det.
Låt då Storan vara den statusmarkör det byggdes för att vara – ur samma valpkull som alla andra verkligt viktiga byggnader som finns i en stad värd gps-koordinaten på kartan.

Låt Storan lära människor god smak.

Nåväl, så här ligger det till:
”Nu vill Higabgruppen veta vad göteborgarna tycker att Stora Teatern ska användas till.
– I den här processen vill vi höra synpunkter och åsikter från alla håll och självklart från göteborgarna, säger Göran Sylvesten, Higabgruppens VD. Stora Teatern är en kulturbyggnad som ligger göteborgarna varmt om hjärtat och det finns ett stort intresse för Storans framtid.”

Synpunkter skickas via e-post till storan@higabgruppen.se eller med vanlig post till:
Higabgruppen
Box 5104
402 23 Göteborg.
Det går också bra att tycka till på vår hemsida www.higabgruppen.se.

*Gulp*

Mer ”info”
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/higabgruppen/pressrelease/download/resource_attached_doc_document/500379

En pingback på Vad vill göteborgarna med Stora teatern? *Gulp*

  1. Pingback: Tweets that mention Vad vill göteborgarna med Stora teatern? *Gulp* « Göteborg Nonstop -- Topsy.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...