Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Designgruppen Front vann prestigefyllt pris: Vernissage på Röhsska

2010-11-05 av ozelot

Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren utgör kärnan i designgruppen FRONT. De träffades på Konstfack 2004 och har på bred front flyttat fram gränserna för vad som inryms i begreppet ”design” och nämner bland annat djurvärlden som stor inspirationskälla. I maj mottog de Sveriges största designpris – Torsten och Wanja Söderbergs pris på en miljon kronor – och på lördag 6 november har de vernissage på Röhsska muséet.

I motiveringen:
”Industridesigngruppen Front verkar i ett genuint samarbete där inga objekt eller idéer går att särskilja från kollektivet. Att samarbete är en grundförutsättning i deras formgivning är starkt framträdande.”

På Röhsska speglas ett brett urval av Fronts verksamhet, och nämnas kan en serie med stengods för Höganäs keramik, samt även ett bord konstruerat av grenar med inbyggd skugga.

Utställningen pågår på Röhsska museet 6 november 2010 till 27 februari 2011.
På söndag kl 13:00 presenteras den av museichef Ted Hesselbom.
Se Röhsskas hemsida för öppettider
Mer om Front

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


8 − = fyra

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Kalender

  • Göteborgs Konstmuseum

    11:00

    Edvard Munch: Porträtt // 14 januari - 1 april

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

jojomen

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs jojomens blogg...

Way Out West-bloggen

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs Way Out West-bloggens blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-07-21

Primadonnan kände redan på morgonen när hon vaknade, att detta går åt helvete. Primadonnan blev remitterad av dr B till en röntgen på Östra sjukhuset, ca 8 år sedan, emedan Sahlgrenskas röntgen var stängd. Hon kommer dit och råkar fråga: ” Har ni en svensk röntgenläkare idag .” ” Nej…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...