Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Designgruppen Front vann prestigefyllt pris: Vernissage på Röhsska

2010-11-05 av ozelot

Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren utgör kärnan i designgruppen FRONT. De träffades på Konstfack 2004 och har på bred front flyttat fram gränserna för vad som inryms i begreppet ”design” och nämner bland annat djurvärlden som stor inspirationskälla. I maj mottog de Sveriges största designpris – Torsten och Wanja Söderbergs pris på en miljon kronor – och på lördag 6 november har de vernissage på Röhsska muséet.

I motiveringen:
”Industridesigngruppen Front verkar i ett genuint samarbete där inga objekt eller idéer går att särskilja från kollektivet. Att samarbete är en grundförutsättning i deras formgivning är starkt framträdande.”

På Röhsska speglas ett brett urval av Fronts verksamhet, och nämnas kan en serie med stengods för Höganäs keramik, samt även ett bord konstruerat av grenar med inbyggd skugga.

Utställningen pågår på Röhsska museet 6 november 2010 till 27 februari 2011.
På söndag kl 13:00 presenteras den av museichef Ted Hesselbom.
Se Röhsskas hemsida för öppettider
Mer om Front

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Kalender

  • Reggae Lounge

    21:00

    Jerntorgets Brygghus // Onsdagar 21-02 // fri entré

    Mer information

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs s blogg...

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs s blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-11-16

Cia Runesson, skådespelare och performance-konstnär gör de två sista akterna imorgon och på lördag av en turné i Bohuslän som hon gjort med sin ljud-assistent denna hösten. Runessons fria tolkning av konstverket EXPERIMENT WITH DREAMS av Elggren och Liljenberg. – Hur kom detta sig, bästa Cia? – Jag kom i…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...