Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Soulful Lounge: de och dem på Kino

2010-11-22 av ozelot

Jag fick lite dåligt samvete när jag skrev en text som hette K(oka)ino. Jag uttryckte inte vederbörlig respekt för människor som jobbade hårt, hade inte ”varit där” och dessutom är det ju så att all nöjesverksamhet drar till sig droger.
Det hade jag alldeles glömt bort.

Det är alltid en udda upplevelse att bli uppläxad av en man som dricker apelsinläsk och samtidigt ser blodigt allvarlig ut.

Nu på onsdag är det Soulful Lounge på Kino och glöm att inför-texten är skriven av någon som uppenbarligen är handikappad och inte förstår att det här med personliga pronomen är mariga saker.

Christoffer Ekholm är en man som ligger bakom ”trace” enligt uppgift.
//Mvh Micke och Fredrik.

Spermahare
Ok men lär dig grammatik ditt spärrmongo!

Soulful Lounge @ Bar Kino
Onsdag kl. 20:00 – 02:00

Kommentarer på Soulful Lounge: de och dem på Kino

 1. Adam Westin

  Jag förstår inte riktigt. Är man ett handikappat spärrmongo om man skriver fel på de och dem?

  Jag tycker det känns lite hårt.

  • ozelot ozelot

   Nej, men man är det om man åtminstone inte googlar på det och skickar ut en pressrelease som går ut till tusen människor.

   Det är en respekt man kan kräva.
   Jag hade gjort det för en enkel kaffe..

 2. Christoffer

  Så det kan inte tyckas vara en aning obildat/oeftertänksamt att likställa företeelsen att vara handikappad med att vara dum? Handikappad är ett brett begrepp som omfattar mer än att vara efterbliven, något som verkar ha blivit ett vanligt missförstånd i den moderna svenskan. Jag vill åberopa grammatiklagboksparagrafen ”Man ska inte kasta sten i glashus” i detta fall.

 3. ozelot ozelot

  Jag är djupt intresserad av just den paragrafen.

  Starta en egen sida vigd åt detta mirakel av klarhet.

 4. Christoffer

  Det finns redan två som behandlar ämnet okunskap kring funktionsnedsättning:

  http://www.dhr.se och http://www.do.se

 5. ozelot ozelot

  Lägg av. Please.

  Jag är fan professor i funktionsnedsättningar.

 6. Christoffer

  Det var i all välmening som språkfascistkollega som jag ville påpeka vad jag ansåg vara en lite klumpig formulering, inte starta någon slags pajkastning.

  Det var inte så viktigt, så jag ber om ursäkt om du kände dig sårad som skribent.

 7. ozelot ozelot

  Nä inte ett dugg, bara det faktum att jag lämnade den där diskussionen för ungefär hela 24 timmar sedan och signalsubstanserna vill vidare..
  Vad beträffar den språkliga delen så, tja..

  Vad tycker du om råbiff?

 8. Christoffer

  Fint, då lämnar vi det bakom oss.

  Faktum är att jag ätit en endaste ensam stackars råbiff i mina dagar, och då var jag blott åtta år gammal. Det var på en turistrestaurang på en kanarieö. Vilken kan jag inte minnas längre. Den gastronomiska upplevelsen bestod främst av akut turistmage och jobbiga semesterminnen, så jag har sedan dess varit tveksam till att ge rätten en andra chans, men det är väl på tiden. Jag ska beakta tipsen i råbiff-inlägget och försöka igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-04-06

GBG Nonstop sitter i frivillig karantän, med utgång för lite fysiska övningar en gång per dag långt borta från alla varelser på två ben. Vi gjorde ett avbrott ur det meditativa karantänlivet för att chatta med pianisten, konstnären, sångaren, poeten MATTI OLLIKAINEN om huruvida han är utslagen eller ej nu…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-04-05

Inte mkt att göra men man kan verkligen njuta av en äkta brakare i hemmamiljö Jag satt hela natten på Underground Med Björn Mankner & garvade åt inskriptionen ovanför bardisken ”sug en Mexi-Cola” Och Julius Ceasar pekade på slaven Och sade Jag benådar dig, du är fri och kan rucka…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...