Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Manifest:

2010-12-29 av ozelot

Fick en gång frågan om det fanns något manifest för den här sidan. Finns det något?
Vad vill vi? Inte en jävla aning. Lögn.
Vi vill hämnas, hämnas på alla våra belackare. Ta revansch på staden som lämnade oss utblottade, tog vår oskuld och slängde en skrynklig tjugolapp efter våra hulkande kroppar. Och samtidigt hylla den.
We like it rough.

Men manifest?
Jag googlar på det men inte ens internet ger några svar, inte ens porr.
Det finns ett manifest för ett nytt litterärt decennium? Hardly.
Någon som jiddrar om Marx.

Jag startade den här sidan för att jag kunde. Delvis påeldad av megalomaniska personlighetsdrag och starksprit och stundens ingivelse, men samtidigt förvissningen att ingen kunde göra exakt det här bättre.
Och att det behövdes. Ett förnuftets röst, med ena foten i Hades och den andra i Poseidon.
Och att det är så jävla lätt att skriva. Piece of cake.

Önskar att jag kommit på det tidigare bara. Att man kunde betala hyran med det och samtidigt lukta illa ur munnen.

Men okej, nu då: Ett Manifest.
För att kvalificera sig för den här sidan skall du vara en mean drunk med hjärtat på rätta stället, du skall helst inte gå på ens hälften av de tillställningar du skriver om utan gissa från höften i varannan mening men ändå träffa rätt.
Vidare skall du skriva bra, och då menar vi inte att DU skall tycka att du skriver jävligt bra, utan VI skall tycka det. Du skall skriva på gränsen för vad som är åtalbart.
Du skall vara fuckin T.S Eliot i rännstenen.

Skriv en rad, i kommentarsfältet eller i mejlen. Vi hittar alla vi vill hitta.
Ring inte oss. Vi ringer dig.
Och du. Länka inte till någon jävla husdjursblogg.

Gillar du inte vad vi skriver? Jaha.
Köp Amelia.

Taggat: Amelia.

Kommentarer på Manifest:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...