Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Manifest:

2010-12-29 av ozelot

Fick en gång frågan om det fanns något manifest för den här sidan. Finns det något?
Vad vill vi? Inte en jävla aning. Lögn.
Vi vill hämnas, hämnas på alla våra belackare. Ta revansch på staden som lämnade oss utblottade, tog vår oskuld och slängde en skrynklig tjugolapp efter våra hulkande kroppar. Och samtidigt hylla den.
We like it rough.

Men manifest?
Jag googlar på det men inte ens internet ger några svar, inte ens porr.
Det finns ett manifest för ett nytt litterärt decennium? Hardly.
Någon som jiddrar om Marx.

Jag startade den här sidan för att jag kunde. Delvis påeldad av megalomaniska personlighetsdrag och starksprit och stundens ingivelse, men samtidigt förvissningen att ingen kunde göra exakt det här bättre.
Och att det behövdes. Ett förnuftets röst, med ena foten i Hades och den andra i Poseidon.
Och att det är så jävla lätt att skriva. Piece of cake.

Önskar att jag kommit på det tidigare bara. Att man kunde betala hyran med det och samtidigt lukta illa ur munnen.

Men okej, nu då: Ett Manifest.
För att kvalificera sig för den här sidan skall du vara en mean drunk med hjärtat på rätta stället, du skall helst inte gå på ens hälften av de tillställningar du skriver om utan gissa från höften i varannan mening men ändå träffa rätt.
Vidare skall du skriva bra, och då menar vi inte att DU skall tycka att du skriver jävligt bra, utan VI skall tycka det. Du skall skriva på gränsen för vad som är åtalbart.
Du skall vara fuckin T.S Eliot i rännstenen.

Skriv en rad, i kommentarsfältet eller i mejlen. Vi hittar alla vi vill hitta.
Ring inte oss. Vi ringer dig.
Och du. Länka inte till någon jävla husdjursblogg.

Gillar du inte vad vi skriver? Jaha.
Köp Amelia.

Taggat: Amelia.

Kommentarer på Manifest:

 1. väl rutet!

 2. ncassady

  fortsätt bara med det ni gör

  4.ever alltså

 3. sursomcitrus

  Är ni alltid för bakfulla för att uppdatera på morgonen? Så svårt är det inte att blogga upp evenemangslistan från facebook.

  Jag släpar mig faktiskt upp i alla fall, och jag är typ fula gubben.
  Då, när multivitaminen brusar och jag övertygar mig själv om att tryckkänslan i ryggen beror på en för mjuk madrass och inte femton år av sprit och knark – ja det är då jag vill planera för den kommande kvällen. Inte om fyra timmar när jag redan är full och skiter i vilket.

  Nu ska jag dricka två kannor java och hämta lunchlådan hos pelle.
  Ikväll vill jag bli smutsig och vara otrogen. Men vart?

 4. ozelot

  Nonstop är för det mesta uppe med tuppen men vi har ju ett rykte att försvara! Men du lär definitivt ha FLER uppdateringar att vänta innan fyllan har tagit över själsförmögenheterna helt och hållet.

 5. sursomcitrus

  Touché ozelot! Jag laddar äppleluren och väntar oroligt på att bli förledd in i mörkret även denna kväll.

 6. Jag vill skriva. Ge mig bara något att skriva om.

 7. jag bryr mig inte om vad det är ni gör egentligen, bara fortsätt göra det.

 8. Frilla

  En tanke som slagit mig vid ett flertal tillfällen är att det vore skoj att dokumentera min utbredda otrohet lite mer utförligt, och vad skulle kunna passa bättre än att göra det i ett offentligt forum?

  Men samtidigt skulle det antagligen kräva stor eftertanke eftersom min tjej och förmodligen flertalet av mina älskarinnor är flitiga besökare här. Å andra sidan kan det ju skapa nya spännande situationer. Men det kanske gör sig bäst som idé. Fan vet.

  • /s.

   alla saker som kräver stor eftertanke begränsar. Och allt som är begränsat blir oftast sämre…
   Så ja, på din sista fråga.

 9. T

  Hade utan problem kunnat skriva för den här sidan. Saken är den att ni bara hänger på en jävla massa prettotillställningar och gå på hipstershak att man spyr. Skärpning för helvete, vem fan bryr sig om ytterligare en kväll på Styrbord Barbord, går en folk til den jävla båten långre?

 10. T:

  Varsågod och skriv om dina hak, skulle vara förvånad om vi inte redan skrivit om dem för länge sedan, men jag låter det vara öppet.

  Mejla texten krönikan och bifoga riktigt namn i mejl, pseudonym väljer du själv.
  info@goteborgnonstop.se

  Håller den måttet så kommer den publiceras.

  För övrigt har jag skrivit massa negativt om båten, men nu är det ny regi där.

  Mvh,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...