Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Styrbord Babord: Tillståndsenheten har fel

2011-01-08 av ozelot

I december 2010 beslutar Tillståndsenheten i Göteborg att återkalla Styrbord Babords alkoholtillstånd. Från och med 3:e januari kommer inte längre alkoholhaltiga drycker längre får serveras i bolagets lokaler*
Då Styrbord babord inte är ett bollhav på IKEA utan en nattklubb är det sannolikt att detta skulle medföra att verksamheten måste stängas.
Detta är enligt undertecknad ett ganska rimligt antagande.

*Detta beslut är dock under överklagande, och verksamheten fortgår tillsvidare i väntan på definitivt beslut.

Bolaget Båten i Göteborg AB bestämmer sig för att överklaga, och yrkar därmed till Förvaltningsrätten att upphäva Göteborgs resursnämnds beslut att återkalla serveringstillståndet för restaurang Styrbord Babord, Kungsportsplatsen 1 i Göteborg.

Bolaget anger följande omständigheter:

-Kommunens påstående att bolaget 8 juli enbart tillhandahöll fryst pytt-i-panna är falskt.

Se bilaga

Under höstmånaderna 2010 har Restaurangen öppnat kl 23:00.
Då det normalt sett inte är brukligt att gäster intar sitt huvudmål på dygnet efter detta sena klockslag, helt i enlighet med gällande kost och dietrekommendationer, har bolaget istället tillhandahållit ett begränsat utbud av egenhändigt tillagade rätter som frysts in.
Kommunens påstående att Restaurangen enbart tillhandahållit ”Dafgårds frysta pytt-i-panna” (sic!) år således felaktigt, enligt bolaget.

Omständighet:
”Vill tillsynsbesöket 8 juli 2010 gick inspektörerna ner i köket tillsammans med en anställd som inte ansvarar för eller för den delen vet var maten finns i köket”

Se bilaga.

Bolaget bifogar vidare försäljningsdokumentation som bevisar att mat serverats under perioden enligt bilaga.

Följd:
Restaurarang Styrbord Babord har i samband med tillslaget även nyanställt en kock som tjänstgör sena timmar i syfte att utöka utbudet av allsidig mat.
Det har också gjorts ansträngningar för att uppmärksamma kommunens handläggare på detta.

24 Januari 2010 konstaterar tillståndsenheten att det bedrivs verksamhet kl 03:30.
Bolaget hävdar att detta är felaktigt. Båten i Göteborg medger att lokalerna inte var utrymda förrän 03:40, men förklarar detta med att inskränkningen av serveringstillståndet från kl 05:00 till 03:00 skett veckan innan och att samtliga delar av personalen inte meddelats detta på ett korrekt sätt.

Se bilaga.

Det serverades dock ingen alkohol efter kl. 03:00, vilket framgår av bolagets försäljningsdokumentation.

I dokumentation som bolaget uppger sig tagit del av, och tillhandahållit nonstop, framgår att det enda tillfälle som myndigheten ifrågasatt nykterheten i lokalerna var 8 maj 2010.
Bolaget vidgår att en (1) man varit berusad i lokalerna, men att vaktstyrkan efter uppkomna katastrof erhållit kompletterande utbildning.

Göteborg nonstop
redogjorde i en tidigare artikel tidigare för bolagets syn på omständigheterna via klubb och bokningsansvarige Irina Darling:
”Den fulla personen handlar om en (1) full person de noterade när de var där på besök, som sedan blev utslängd såklart. Anledningen till att han inte blev utslängd innan de hann säga till var för hela personalens uppmärksamhet såklart blev riktad mot att myndigheterna var på plats.
Finns rapporter från det här tillfället också, där det är noterat att tillståndsenheten betedde sig hotfullt och otrevligt mot vakterna”

Sociala resursnämnden påstår vidare att bolaget inte skött sina ekonomiska åtaganden gentemot det allmänna genom försummelser av skatter och avgifter.
Båten i Göteborg vidhåller att detta är felaktigt, och anför bifogad bevisledning.
och här.

Denna text utgör ett referat av överklagandet av Sociala resursnämndens beslut, och skall därför inte uppfattas som nonstops åsikt och gör inget sken av att vara objektivt.

Alla dokument finns bifogade, för att var och en skall kunna bilda sig en egen uppfattning.

Tillståndsenheten har beretts möjligheten att inkomma med en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...