Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ett dött liv

2011-01-09 av ozelot

Jag hoppade in i en taxi, den skulle till samma stadsdel som min och när vi äntlingen var framme, efter sju ockerrundor, hamnade vi i samma samma trappuppgång. Då var det bara en våning kvar, vi delade på notan med vårt fickskrammel och jag följde med dig in.

Det luktade kanelbullar i din lägenhet, och nystädat. Det fanns en massa leksaker på golvet,
Jag kunde inte riktigt koppla ihop det just då. Jaha, leksaker.
Sedan fick jag ett glas ur en bag-in-box.
Sedan fick jag ett glas till och jag skulle egentligen bara upp en trappa.

Sedan kommer jag ihåg att vi skulle sova och jag började skratta åt ditt nattlinne. Ett typiskt löjligt linne med figurer på, och till slut började du också skratta.
Du hade nog bara haft det, utan att vidare reflekterat över det.
Sedan du var sexton år..haha!

Till slut, efter några klädombyten, låg du där utan vare sig klädombyten på dig eller något annat överhuvudtaget.
Sen kände jag hur jag blev fuktig på bröstkorgen. Jag kände efter.
Du hade bröstmjölk, och det rann i skira grumliga droppar utefter min överkropp.
Sedan började du gråta.

Det visade sig att det inte var någon som hållt om dig på 15 månader.
Och ditt barn hade dött på sjukhus, bara några dagar innan, och ingen människa i världen har någon rätt att säga någonting om ditt sätt att hantera den sorgen.

Period.

Kommentarer på Ett dött liv

  1. Jakob

    livet.

  2. agneta

    Livet gör ibland så fruktansvärt ont och kramarna är som bortblåsta av vinden. Krama din nästa närhelst det ges tillfälle. Det räddar liv och själar. Jag hoppas du kramat denna kvinna många gånger sedan denna första natt

  3. J.

    Brutalt vändning där..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-01-17

Glajdar in på Brötz onsdag kväll när Henrik Wartel & My Hellgren redan är igång med sin första duospelning nånsin. Hellgren i silver, sval och het som Grace Kelly. Hellgren smattrar och gnisslar försiktigt på cellon. Wartel håller tillbaka sin ryska passion med en fokuserad min och brillorna avspänt vilande…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-01-20

Träden smeks av vackra ögon som har sett glittret av tusen, små ljus vinka i natten & rosorna vid din barm vissnade just när helikoptrarna började att frysa vid noll punkten Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-01-17

Primadonnan vill sälja sin bandoneon som är värderat till 75000 kronor av en värderingsman i London för tio år sedan på Park Aveny Hotel. Instrumentet är från 1924, tillverkad i Argentina, levererad till köpare i Berlin. Primadonnans pappa köpte denna bandoneon i Berlin samma år 1924. Instrumentet är pärlbesatt av…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...