Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Liseberg söker ny underhållningschef: Och lite insiderskvaller

2011-01-13 av ozelot

Nu är det klart att Curt-Eric Holmquist lämnar uppdraget som Lisebergs nöjeschef. 1:a april gör han sin sista arbetsdag, och sökandet efter en ersättare har redan börjat. Mitt första minne av Curt-Eric – eller ”Curtrik” som han då kallades – är dock inte från honom i egenskap av hans långa karriär som kapellmästare hos Hagge Geigert osv utan något helt annat.

Curtrik var en ganska butter farbror med torrknastrig humor som inte var helt uppenbar för ett barn även om jag fick en glimt av att den fanns där. Han var vän till familjen på något oklart sätt och vi var ibland på skidsemester och bodde i hytte i Norge.
Efter en strapatsrik dag i skidbackarna skulle det varvas ner i stugan, och en brasa skulle tändas. Jag fick uppdraget att hitta något lättantändligt, och alla vrår gicks i genom i jakt på tidningar men man fick se upp så de inte innehöll korsord ty dessa var fridlysta.

Så gjorde jag i alla fall ett fynd och sken upp: I ett hörn stod några tjocka frigolitskivor – och de torde väl vara brännbara? Svar jakande, och jag måttade en karatespark mot några av dem så att de gick i bitar.
Ett vrål från köket av det samlade föräldraskapet. Och sedan ett dovt kluckande från Curtrik som övergick till ett gapskratt. Det visade sig att jag i ett enda slag tillintetgjort sällskapets hela arsenal av kylväskor.
Det tyckte han var vansinnigt roligt.

Det är min inside på Curt-Eric Holmquist, som nu alltså slutar efter en lång karriär. Mellan 60 och 70 personer har sökt tjänsten som utannonserades i november.

Kan man se fram emot en uppfräschning av Lisebergs humorkoncept nu kanske?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...