Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

WiMP: Norrmännen tar upp kampen med Spotify

2011-02-24 av Goteborg Nonstop

Det var inte längesen det coolaste man kunde ha var massor av invites till Spotify att allra nådigast dela ut till mindre bemedlade människor.

Faktum är att jag fick mitt rätt sunkiga gratiskonto för ganska exakt två år sedan och har sedan dess inte orkat betala, utan stått ut med att vidriga röster levererat hjärndöda reklamspotar mitt i ett Bowie-epos.

Märkligt ändå med tanke på att jag förr i tiden kunde lägga tusentals kronor i månaden på CD-skivor…
Nåväl, inbjudningskravets tid är över men Spotify består. Och mår vad jag förstår bättre än någonsin.

Såklart det kommer fler som vill ha del av kakan.

Om exakt en vecka lanseras norska musiktjänsten WiMP i Sverige. Det kan vara Norges första bidrag till svenskt musikliv sedan A-ha hårdlanserades i Bagen.
Om de sköter sig, vill säga.
WiMP är en ren betaltjänst. Det går inte att välja bort de 99 kronor i månaden det kostar att prenumerera, men å andra sidan finns det inte heller någon reklam alls på sajten. Och enligt dom som vill sälja in den bidrar det ”med intäkter till artister, skivbolag och rättighetshavare så att en bärkraftig musikindustri skapas”.

För er som inte övertygas redan här går det dock att prova tjänsten gratis i en månad genom att registrera sig vid lanseringsdatum den 3 mars. (Har du ett Telenorabonnemang kan du tydligen göra det redan nu, det har nåt med norrmännens lust att hjälpa varandra på traven att göra..)

Vad jag inte riktigt förstår är varför vi som vant oss vid Spotify skall gå över till ett annat system, med nya gränssnitt, osv?
Eller har denna lillebrorsprodukt typ större utbud???
Och får artisterna mer rättvist betalt genom att alla betalar 99 kronor och att det därutöver INTE kommer in extra kulor i form av reklampengar?

Många frågor om kräver undersökande svar. Jag ger det ungefär 30 gratisdagar…
Sen vet jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-21

   Nu när man ligger i sängen & slöar och inte orkar göra nåt annat än att slöa tänkte ja att ja kunde dela med mig av mina NYBÖRJARTIPS till de som vill komma igång och skriva POESI.    När jag va 16 år skrev jag ett av mina första…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...