Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

The Man

2011-03-01 av ozelot

Jag minns hur min pappa luktade. Men jag minns inte honom. Jag minns blandningen av cologne, jobbstress, alkohol och lukten av en förestående skilsmässa som sipprade ut genom hans porer.
Travarna med Playboytidningar från sextiotalet. Han blev nog aldrig någon riktig Playboy, hur han än försökte.

Jag bodde en del veckor hos pappa och tog hans parti, ofelbart, det var hon som gapade och hade sig.
Jag trodde det var jag och pappa.
Det var det inte. Pappa ville inte längre att jag skulle vara hos honom på helgerna.

Sedan kom någon som hette Ulla, hon hade inga egna barn, jo ett:
Kalle eller nåt.
Han hatade jag, ville slå ut mjölktänderna på så fort jag fick syn på honom.
Idag sitter han visst inne.

Lite sipprade ändå in där, skilsmässa under pågående.
Min far är ingen suput direkt tror jag men det året, då pappa passade mig, så
konsumerades det nog en hel del alkohol.
Hela gillestugan luktade öl, whisky och manssvett.
Och där satt jag, och har först nu lärt mig känna igen doften av ångest.

Jag försöker komma ihåg tillfällen när jag nådde min far, när vi var nära.
Det är svårt. Vi har aldrig varit det.
Han är miljonär, skriver han, högst nyligen. Så bra.
Det var ju liksom inte han som skulle söka bekräftelse från mig.

Aborrsommar. Jag och en pilk. Han med stora kastspöt.
Gula golfen som gick fort. Då hade du chansen.

Pappa blev nog en ganska krökt person, han hukade under ansvaret som en
stealthbombare på ett uppdrag.
Han kom in på mitt dåvarande jobb och bad om rabatt på några grejer.
Sade att jag såg ut att må bra.
Just då mådde jag sämre än vad någon människa normalt tål.
Han fick sin rabatt.

Pappa är ingen jag direkt ser upp till, so to speak.
Han är inget att hålla i när det blåser.
I själva verket är han en ursäkt till man.

En kommentar på The Man

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...