Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

The Man

2011-03-01 av ozelot

Jag minns hur min pappa luktade. Men jag minns inte honom. Jag minns blandningen av cologne, jobbstress, alkohol och lukten av en förestående skilsmässa som sipprade ut genom hans porer.
Travarna med Playboytidningar från sextiotalet. Han blev nog aldrig någon riktig Playboy, hur han än försökte.

Jag bodde en del veckor hos pappa och tog hans parti, ofelbart, det var hon som gapade och hade sig.
Jag trodde det var jag och pappa.
Det var det inte. Pappa ville inte längre att jag skulle vara hos honom på helgerna.

Sedan kom någon som hette Ulla, hon hade inga egna barn, jo ett:
Kalle eller nåt.
Han hatade jag, ville slå ut mjölktänderna på så fort jag fick syn på honom.
Idag sitter han visst inne.

Lite sipprade ändå in där, skilsmässa under pågående.
Min far är ingen suput direkt tror jag men det året, då pappa passade mig, så
konsumerades det nog en hel del alkohol.
Hela gillestugan luktade öl, whisky och manssvett.
Och där satt jag, och har först nu lärt mig känna igen doften av ångest.

Jag försöker komma ihåg tillfällen när jag nådde min far, när vi var nära.
Det är svårt. Vi har aldrig varit det.
Han är miljonär, skriver han, högst nyligen. Så bra.
Det var ju liksom inte han som skulle söka bekräftelse från mig.

Aborrsommar. Jag och en pilk. Han med stora kastspöt.
Gula golfen som gick fort. Då hade du chansen.

Pappa blev nog en ganska krökt person, han hukade under ansvaret som en
stealthbombare på ett uppdrag.
Han kom in på mitt dåvarande jobb och bad om rabatt på några grejer.
Sade att jag såg ut att må bra.
Just då mådde jag sämre än vad någon människa normalt tål.
Han fick sin rabatt.

Pappa är ingen jag direkt ser upp till, so to speak.
Han är inget att hålla i när det blåser.
I själva verket är han en ursäkt till man.

En kommentar på The Man

  1. Anonym

    Kommentar kommer !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...