Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att träffa en ny

2011-03-14 av ozelot

När man träffar en ny ställs världen på ända en smula. En tsunamivåg sköljer över kroppen och alla celler letar efter en karta.
Var satt jag? Vad skall jag göra nu?
Hur kan man säga saker på det sättet, det där sättet har jag aldrig sett någon le på.
Tre fräknar på en axel. Hitta kartan.
Tappa kartan till sig själv en smula.

Varje gång man träffar en ny så aktualiseras på ett grymt sätt gamla kartor. De är ju de man har, man jämför.
Gör som man blir lärd, till en början, men inser sedan efter ett tag att det är bäst att kasta alla kartor.
De stämmer inte ändå. Man ritar en ny, med knagglig hand och med trubbig blyertspenna som går att sudda.

Konstigt nog, när jag träffar en ny person, som jag tror att jag kan bli intresserad av, så börjar jag tänka på den senaste. Den jag senast var kär i.
Som att det finns ett visst antal ådror i den här kroppen som används till dylikt, och när äntligen nytt blod forsar fram kommer det gamla slagget som ansamlats fram, som forsens sista brus.
En panikreaktion? För att rädda det som finns av det gamla, av nostalgi, av hågkomst av att det var såhär det kändes.

Det slår hursomhelst aldrig fel.
Jag messar mitt ex. Frågar hur det är, hur hon mår? Har hon några protester, innan det är försent?
Fast hon aldrig kan veta.
Det finns en cell i min kropp som bara är din.
Den cellen är on it´s one.

Jag förtjusas av det nya. Det här kanske inte håller jag vet, men jag gör det ändå.
Det här trädet har så många spikar ändå nedborrat i märgen att det inte märks förrän man försöker dra ut dem.
Nu måste jag göra det ändå, en efter en och utan bedövning.
Jag kanske kommer tillbaka, med oslickade sår.

Du svarar att du mår fint, är lite snuvig. Du har varit krasslig och har fått penicillin.
Jag vill bara veta om det är okej att jag släpper kartan, en gång för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-22

Vattenfastan på Lundby hamnväg pågick från fredag till fredag. Vi drack ljummet vatten, åt luft, promenerade 1-2 mil per dag, gjorde andra övningar 3-5 timmar per dag. Göteborg Nonstop Red ville ha en effektiv semester. Få ut så mkt som möjligt på så kort tid som möjligt. Det lyckades vi…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...