Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att träffa en ny

2011-03-14 av ozelot

När man träffar en ny ställs världen på ända en smula. En tsunamivåg sköljer över kroppen och alla celler letar efter en karta.
Var satt jag? Vad skall jag göra nu?
Hur kan man säga saker på det sättet, det där sättet har jag aldrig sett någon le på.
Tre fräknar på en axel. Hitta kartan.
Tappa kartan till sig själv en smula.

Varje gång man träffar en ny så aktualiseras på ett grymt sätt gamla kartor. De är ju de man har, man jämför.
Gör som man blir lärd, till en början, men inser sedan efter ett tag att det är bäst att kasta alla kartor.
De stämmer inte ändå. Man ritar en ny, med knagglig hand och med trubbig blyertspenna som går att sudda.

Konstigt nog, när jag träffar en ny person, som jag tror att jag kan bli intresserad av, så börjar jag tänka på den senaste. Den jag senast var kär i.
Som att det finns ett visst antal ådror i den här kroppen som används till dylikt, och när äntligen nytt blod forsar fram kommer det gamla slagget som ansamlats fram, som forsens sista brus.
En panikreaktion? För att rädda det som finns av det gamla, av nostalgi, av hågkomst av att det var såhär det kändes.

Det slår hursomhelst aldrig fel.
Jag messar mitt ex. Frågar hur det är, hur hon mår? Har hon några protester, innan det är försent?
Fast hon aldrig kan veta.
Det finns en cell i min kropp som bara är din.
Den cellen är on it´s one.

Jag förtjusas av det nya. Det här kanske inte håller jag vet, men jag gör det ändå.
Det här trädet har så många spikar ändå nedborrat i märgen att det inte märks förrän man försöker dra ut dem.
Nu måste jag göra det ändå, en efter en och utan bedövning.
Jag kanske kommer tillbaka, med oslickade sår.

Du svarar att du mår fint, är lite snuvig. Du har varit krasslig och har fått penicillin.
Jag vill bara veta om det är okej att jag släpper kartan, en gång för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-03-28

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-03-22

Olika solar och månar Lyser olika hårt och starkt För att begränsa  stilla chakran i universum med en knivskarp total tystnad i grönskande oaser med guld tills allt blir heligt saltpeter kan chocka tystnaden bland träden som vaggar i sömn och likaledes drar city mot nya äventyr det finns turkosa…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...