Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Svartklubbsstämning x 2

2011-04-01 av ozelot

Det finns få saker som andas lika mycket svartklubb, utslocknade punkare i hörnen och insmugglade vin-pet som Kulturhuset Underjorden i Gamlestan. Det skulle i så fall vara Lyckholms Bryggerier som sannolikt aldrig varit illegalare än när Torbjörn blev hög och ramlade ned från taket och som därmed satte punkt för fler fester. Lyckligtvis återuppstod klubbkulturen i de gamla bryggerilokalerna så idag har du det pikanta besväret att välja om du skall åka till Gamlestan eller ta 4:an några hållplatser närmare Mölndal.

Klubb Let it be naked har den äran att avsluta säsongen med två riktiga ess i rockärmen.
Jacques Labouchere
Jacques Labouchere är globetrottern som tycks spela precis överallt hela tiden.
Denna kväll blir Jacques kompad av musiker från Den stora vilan.

Höga hästar
Jacko från Café Publik ser man i bland släpa omkring på ett gitarrfordral. Ikväll får vi veta varför.
Med sig på sen har han några riktiga flanellhipsters.

21-02 | 40 kr | Henning Sernhede vänder kakor | Lyckholms | 18 år |


Pub DeLuxe på Kulturhuset Underjorden:

Holmes spelar folkrock av finaste kaliber. Tidiga Neil Young med en skvätt av svenskt vemod. I fjol så släppte de sin andra fullängdare ”Have I told you lately that I Loathe you”. Starka melodier, vacker sång och dragspel som samspelar med slidegitarr gör att Holmes sticker ut från mängden.

Gerillatrubaduren Declan de Barra är född på Irland med bor numera i Amerika. Han har nu kommit tillbaka till rätt sida atlanten igen för en månadsturné i samband med släppet av fullängdaren ”Fragments, footpirnts & the forgotten”.

The Preacher & the Bear är en göteborgsbaserad duo som släppte debutskivan ”Suburban Island” (hisingsromantik) i slutet av förra året! Sedan dess har de hunnit med en månadslång tysklandsturné samt spelat på P3 live session och tv4 morgon.
Har tidigare ofta skådats på UJ:s scen, men vid detta tillfälle så utlovas flera nya låtar och eventuellt en fin cover.

Pub DeLuxe // Kulturhuset Underjorden // 19-01 // 80 kr

En kommentar på Svartklubbsstämning x 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...