Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Svartklubbsstämning x 2

2011-04-01 av ozelot

Det finns få saker som andas lika mycket svartklubb, utslocknade punkare i hörnen och insmugglade vin-pet som Kulturhuset Underjorden i Gamlestan. Det skulle i så fall vara Lyckholms Bryggerier som sannolikt aldrig varit illegalare än när Torbjörn blev hög och ramlade ned från taket och som därmed satte punkt för fler fester. Lyckligtvis återuppstod klubbkulturen i de gamla bryggerilokalerna så idag har du det pikanta besväret att välja om du skall åka till Gamlestan eller ta 4:an några hållplatser närmare Mölndal.

Klubb Let it be naked har den äran att avsluta säsongen med två riktiga ess i rockärmen.
Jacques Labouchere
Jacques Labouchere är globetrottern som tycks spela precis överallt hela tiden.
Denna kväll blir Jacques kompad av musiker från Den stora vilan.

Höga hästar
Jacko från Café Publik ser man i bland släpa omkring på ett gitarrfordral. Ikväll får vi veta varför.
Med sig på sen har han några riktiga flanellhipsters.

21-02 | 40 kr | Henning Sernhede vänder kakor | Lyckholms | 18 år |


Pub DeLuxe på Kulturhuset Underjorden:

Holmes spelar folkrock av finaste kaliber. Tidiga Neil Young med en skvätt av svenskt vemod. I fjol så släppte de sin andra fullängdare ”Have I told you lately that I Loathe you”. Starka melodier, vacker sång och dragspel som samspelar med slidegitarr gör att Holmes sticker ut från mängden.

Gerillatrubaduren Declan de Barra är född på Irland med bor numera i Amerika. Han har nu kommit tillbaka till rätt sida atlanten igen för en månadsturné i samband med släppet av fullängdaren ”Fragments, footpirnts & the forgotten”.

The Preacher & the Bear är en göteborgsbaserad duo som släppte debutskivan ”Suburban Island” (hisingsromantik) i slutet av förra året! Sedan dess har de hunnit med en månadslång tysklandsturné samt spelat på P3 live session och tv4 morgon.
Har tidigare ofta skådats på UJ:s scen, men vid detta tillfälle så utlovas flera nya låtar och eventuellt en fin cover.

Pub DeLuxe // Kulturhuset Underjorden // 19-01 // 80 kr

En kommentar på Svartklubbsstämning x 2

  1. Konrad

    Hur gick det för Underjorden förresten, får de behålla lokalen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...