Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bryderier i väntan på bebis(ar)

2011-04-02 av Goteborg Nonstop

Ibland inser man att vår generation inte är riktigt rustade för familjelivet på samma sätt som jag inbillar mig att tex våra föräldrar var. Vi har liksom fullt upp med att förverkliga oss själva och göra karriär och gå på konserter och resa jorden runt. Och plötsligt en dag slår det bara ner som en blixt att allt kommer att förändras när man plötsligt får någon annan att ta hänsyn till...

Två 30-somethings som inte hade setts på flera år träffades på nyårsdagen för en fika. Anledningen till att de båda kunde ses just den dagen var förmodligen att det visade sig att båda var gravida. Trots att de sist de träffades inte alls hade en tanke på att de skulle bli det.

– Alltså den där korgen som den ligger i, sa den ena och syftade på sin livmoder… men jag har i alla fall köpt en overall redan så att den inte ska frysa när den kommer ut. Från 1. Måste ju vara den minsta storleken.

Pappan i det aktuella fallet hade dock blivit förskräckt när han såg plagget.
– Ska den verkligen vara så lång när den kommer ut, undrade han.
– Ja, alltså dom måste väl göra storlekar för alla sorters bebisar, svarade modern…

Den andra soon-to-be-mamman har andra problem att brottas med. Utrymmesproblem. Majeratvåan kommer att bli trång i april när inte mindre än två bebisar ska komma samtidigt. Det är dock inte jättelätt att hitta en fyra i landshövdingehusen där. Men när hon berättade för de äldre släktingarna som bott hela sitt liv i Länsmansgården att de tittade på lägenheter i Högsbo blev de alldeles förskräckta.
– Ska ni verkligen bosätta er med bebisarna i ett så tvivelaktigt område???

Sen är det det där med att de inte är gifta. Enligt samma släktingar kommer nämligen inte staten att räkna barnafadern som pappa om det lever så på lösen.
Nu är mamman en rådig kvinna som tagit reda på hur det går till. Han kommer att behöva skriva på två papper för att övertyga ”staten”. Eftersom det är två barn kan det eventuellt bli fyra papper.

Om man inte är gifta tror nämligen samhället att risken är ganska stor att barnen avlats med hjälp av pizzabudet eller brevbäraren hellre än den man faktiskt är ihop med. Och det vet ju alla vi ensamboende hur folk i allmänhet springer ner dörrarna hos oss för att just göra barn. Så misstanken är ju ganska välgrundad, menar jag.
– Frågan är ju då om det är värt det. Han kan ju få skrivkramp. Kanske lika bra att gifta sig då. Då är det bara ett papper att skriva på. Mycket mera effektivt..

Det är sannerligen en hel del nya saker att ta ställning till när det är barn på ingång i livet. Jag inbillar mig att det inte alls var lika krångligt på mammas tid.
I alla fall tror jag att problemen såg annorlunda ut då..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...