Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Music Doc: Invigning på truckstop Alaska

2011-04-08 av ozelot

Ikväll börjar Music Doc, en festival med tre år på nacken vigd åt film och musik i en ohelig allians. Fredagens stora nummer på Truckstop Alaska inleds med filmen om den ständigt undflyende 60-talsikonen Sly Stone. Göteborgs egen inte alls inte särskilt buskablyge funkikon Emrik Larsson aka Mrock tolkar Stone-låtar och senare på kvällen spelar kanadicken Mark Sultan med speciella blandning av garagerock, funk & soul.

Om filmen:
COMING BACK FOR MORE (sverigepremiär)
Willem Alkema, Holland, 2010, 74 min
Under andra halvan av 60-talet blev Sly Stone ett världsnamn med hits som Family Affair och Everyday People. 2007 stod han åter i rampljuset på North Sea Jazz Festival. Innan dess hade han varit spårlöst försvunnen sedan början av 90-talet. Filmregissörer, musiker och vänner hade försökt att kontakta honom men misslyckats. TV-stationer hade erbjudit hundratusentals dollar i hopp om en intervju, men Sly var inte intresserad.

Coming Back For More följer den holländske regissören Willem Alkema och hans desperata jakt efter den skygge Sly Stone. Ett idogt detektivarbete för honom närmare och närmare mannen, myten och legenden. Men ibland är kanske myten att föredra framför sanningen. Coming Back For More är ett nervkittlande porträtt av en av soulmusikens giganter.

Music Doc @ Truckstop Alaska
Fredag 19-03
Biljett 50 kr plus 20 kr för Music Doc-medlemskort.

En kommentar på Music Doc: Invigning på truckstop Alaska

  1. Regissören är dessutom just influgen från Holland för att vara med på Truckstop under kvällen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...