Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Damien Jurado ikväll på Pustervik

2011-04-17 av ozelot

Pressmeddelande: ”Den Seattlebaserade indie-singer/songwritern och Woody-vännen Damien Jurado är tillbaka och i bättre form än någonsin. Karriären har gått via genombrott på hemstadens stolta skivbolag Sub Pop till en serie otroligt starka album för nuvarande skivbolaget Secretly Canadien. Den egensinnige Jurado framstår mer och mer som en av sin generations starkaste låtskrivare och personligheter. Genom åren har han aldrig tvekat att gå sin egen väg, och även om Jurados musik är klart förankrad i folkmelodier, var han tidig med att experimentera med elektroniska element och hämta inspiration från den samtida indiescenen för att förstärka sina personliga sånger.

Nu verkar karln även funnit en perfekt samarbetspartner i producenten, singer/songwritern och multiinstrumentalisten Richard Swift som producerat förra årets storverk ”Saint Bartlett”. Tillsammans har de funnit en kreativ glädje som lyfter Jurados personligt intensiva sånger till nya musikaliska höjder. Paret hade så roligt ihop att de av bara farten slängde ihop nedladdningsbara coverplattan ”Other People’s Songs Vol 1” där paret tolkar bl.a Bill Fay, Kraftwerk, John Denver och Yes.

Bland hans övriga vänner finner du woodyfavoriter som Rosie Thomas, David Bazan (Pedro The Lion), Vetiver-gänget (ska enligt ryktet spela på kommande plattan) och Fleet Foxes. Det är inte för inte som Christian Kjellvander ser Jurado som en stor personlig favorit. Om grunge-generationen haft en egen singer/songwriter skulle det mycket väl kunnat vara den oftast lågmälde Damien Jurado.

http://www.myspace.com/damienjurado


DAMIEN JURADO (US)
Support: I’M KINGFISHER
17/4 Pusterviksbaren kl 21:00
DJ’s The Woody Crew

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...