Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Damien Jurado ikväll på Pustervik

2011-04-17 av ozelot

Pressmeddelande: ”Den Seattlebaserade indie-singer/songwritern och Woody-vännen Damien Jurado är tillbaka och i bättre form än någonsin. Karriären har gått via genombrott på hemstadens stolta skivbolag Sub Pop till en serie otroligt starka album för nuvarande skivbolaget Secretly Canadien. Den egensinnige Jurado framstår mer och mer som en av sin generations starkaste låtskrivare och personligheter. Genom åren har han aldrig tvekat att gå sin egen väg, och även om Jurados musik är klart förankrad i folkmelodier, var han tidig med att experimentera med elektroniska element och hämta inspiration från den samtida indiescenen för att förstärka sina personliga sånger.

Nu verkar karln även funnit en perfekt samarbetspartner i producenten, singer/songwritern och multiinstrumentalisten Richard Swift som producerat förra årets storverk ”Saint Bartlett”. Tillsammans har de funnit en kreativ glädje som lyfter Jurados personligt intensiva sånger till nya musikaliska höjder. Paret hade så roligt ihop att de av bara farten slängde ihop nedladdningsbara coverplattan ”Other People’s Songs Vol 1” där paret tolkar bl.a Bill Fay, Kraftwerk, John Denver och Yes.

Bland hans övriga vänner finner du woodyfavoriter som Rosie Thomas, David Bazan (Pedro The Lion), Vetiver-gänget (ska enligt ryktet spela på kommande plattan) och Fleet Foxes. Det är inte för inte som Christian Kjellvander ser Jurado som en stor personlig favorit. Om grunge-generationen haft en egen singer/songwriter skulle det mycket väl kunnat vara den oftast lågmälde Damien Jurado.

http://www.myspace.com/damienjurado


DAMIEN JURADO (US)
Support: I’M KINGFISHER
17/4 Pusterviksbaren kl 21:00
DJ’s The Woody Crew

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...