Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Inför GAS-Festival 2011: Intervju med Dag Rosenqvist

2011-05-04 av ozelot

Nu på lördag är det avspark för årets GAS-festival 2011, eller Gothenburg Art Sounds för oss som vill vara lite speciella. Nytt är att festivalen är årlig och har ett något slimmat upplägg gentemot föregående år. Vi undrade lite vad som är tanken bakom upplägget och vad vi kan förvänta oss, och ställde några frågor till pr-ansvarig Dag Rosenqvist.

Nytt är att ni bestämt er för att ha festivalen varje år, och istället valt ett lite kortare program på två dagar?
-Jämfört med förra årets festival har vi en budget som kanske motsvarar 10% av vad vi hade då. Det handlar om minskade anslag. Vi har därför medvetet valt att banta ner hela festivalen, både vad gäller platser och artister.
Redan från början hade vi dock bestämt att vi i år ville göra en tightare festival, på färre scener under färre dagar.


Ni har nya lokaler i nyss ordningsställda Lagerhuset och kommer att ha en slags avslappnad söndagslounge på House of Win-Win. Hur ser du på de nya utmaningarna som formatet erbjuder?

-Vi ville också använda det här mindre formatet till att testa nya saker. Vad får man lov att göra inom ramarna för GAS-festivalen? Hur kan vi fortsätta att utmana både publiken och oss själva? Hur bjuder vi in för att minska avståndet mellan utövare och publik osv?

-Därför har vi i år valt att sprida ut musikerna på podier i lokalen, både enskilt och i kluster. Lagerhuset som i praktiken bara är en stor foajé ger oss möjligheten till det här upplägget. Det har dessutom inte gjorts sådär jättemånga arrangemang där ännu, så till en viss del så är lokalen som ett oskrivet blad.

– Vad vi sedan har gjort är att jag och Staffan Mossenmark (festivalens konstnärlige ledare) har komponerat ett improvisations-stycke där varje musiker ges utrymme både vad gäller solo- och ensembleframförande.
Som en musikalisk stafett eller ett blandband som man bara kan lyssna på en enda gång. Det här är musiker som, till allra största delen, aldrig tidigare har spelat med varandra och det här kommer med andra ord att bli en helt unik konsertupplevelse.

Det är helt gratis entré förutom själva lördagens klubbevenemang: En ganska stor skillnad från föregående år då det kunde svida en del om man ville se hela programmet? Hur resonerar ni med tanke på nedskurna anslag etc?

-Anledningen till att vi har valt att ha det gratis är för att vi vill se huruvida biljettpriset spelar någon roll i sådana här sammanhang. Kan vi med fri entré nå en ny publik? Vi är ju fullt medvetna om att det här kanske av många anses vara ”svår” konst. Så vad vi vill göra är att ge folk som aldrig upplevt den här sortens uttryck innan chansen att se själv vad det här är för något. Utan att det ska behöva svida i plånboken. Sen är det ju så att det blir en roligare upplevelse för alla om det kommer mycket folk, och gratis är ju som bekant gott

-Vad vi dessutom ville satsa på var att få till en riktigt jävla bra klubb. Därför bjöd vi in Dimitrios K (som nog inte behöver någon ytterligare presentation) och Dungeon Acid (Jean-Louis Huhta, tidigare i LPC, Cortex, nu i The Skull Defekts) för att avsluta lördagkvällen med en sjukt bra klubb! Techno, Acid, FEST!

GAS-festivalen 2011

Lördag 7 maj, Pustervik Lagerhuset
Dörrarna öppnas // DJ-set // // 19:00 – 20:00 Fri entré
Konsert 20:00 – 23:00 // Fri entré

CLUB GAS 23:00 – 03:00 // 100 kr

Söndag 8 maj @ House of Win-Win
Dörrarna öppnas 12:30 // Fri entré
Konserter 13:00 – 17:00 // Fri entré

Hela programmet här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...