Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jag tog droger och låg med en kändis

2011-05-14 av ozelot

Jag har en bekant som skulle söka ett statusbetonat jobb. Han fick en sådan där initierad fråga – på intervjun – hur han skulle presentera sig för den nya arbetsgruppen.
Syntax error, vad säger man då?
Jag fick den storslagna idén att go clean, att säga som det var, att han tagit kokain, vid minst tre tillfällen av två och även haft sex på en gravsten, Östra Kyrkogården anno 2004.

Det finns många puritanismens väktare på fri fot idag med gps-sändare utplacerade på varje felsteg andra gör. En av dem är F. Jönsson.
Hon är förmodligen tolv år, har en egen kolumn i Metro och är emot oskyddat sex, spel och dobbel, knark, porr och precis allt annat som andra mer vettiga unga människor idag tackar sina förfäder för att det fortfarande finns.
Hon är till och med mot fisk i skolan.
Hon vill ha kyletter.
Jag hade hellre ätit morfin från Johnny Thunders rövhål

Jag är inte emot att unga människor av idag skall beredas möjlighet att uttrycka sin åsikt.
De kan väl t.ex pennfajtas med någon jämnårig, i Treriksröset?
Jag är dock emot att hon verkar tro, Metros redaktörer verkar tro, att någon är intresserade av hennes äppelkindade åsikter om allt som normalt folk tycker är roligt, dvs ymnigt frosseri, rus, hor och allmän skörlevnad.
Jag är mot att kristen höger förmodligen grupprunkar ikapp till hennes lillgamla spara-och-slösa moralismer.
Jag är emot att vuxenvärlden blundar, inte säger ifrån och tar i från henne jobbet.

Bakom glasögon tjocka som avslagna Coca-Colaflaskor betraktar F. Jönsson världen och får betalt för detta av Kinnevik, en livsverk av en snubbe som VERKLIGEN inte förnekat sig NÅGONTING av mänsklig skörlevnad.

Känt folk torskar med jämna mellanrum för saker som mer anonyma människor också gör ibland, utan svärtade rubriker. De kan ha 0,1 promille i blodet och satt sig i en bil. Gränsen för rattfylla. Dumt, sure.
Jason Diakité har tagit kola. Aka Timbuktu, i vår egen puritanska hovblaska Expressen utan egen identitet med en nigande hop skribenter som inte var begåvade nog att jobba på Aftonbladet som ändå ärligt talat håller en högre nivå.
Herregud, det är väl klart att Timbuktu tagit kola, han är ju hiphopare!!
Vad är det för idé att bli hiphopstjärna om man inte får testa kola?
Alla har gjort det. Carola? Garanterat.

F med H är ung, och är upprörd över att hennes barndomsidol Ola Lindholm tagit kola.
Och att någon figur i en teveserie om skolan lär ha fuskat på ett centralprov. Inte vet jag.
Men jag tycker att hennes föräldrar borde gjort ett bättre jobb och förklarat att den som pekar den ljuger.

Hennes föräldrar borde gjort ett bättre jobb och förklarat att människor gör ibland saker bara för att de är roliga, för att lockelsen är stor, och i den mån de begår misstag så lär de sig förmodligen någonting av det.
Och förmodligen bli ett ännu bättre föredöme.

Detta är troligen en kurs som halva svenska folket borde söka till. Minst fil kand i det.

Jag tycker ju lite synd om Ola Lindholm, det är ju inget brakavslöjande. Jag är lite blödig.
Här får han hela sin karriär spolierad, får sparken från alla engagemang på SVT och Kamratposten etc för en tillfällig lapsus flera dagar innan en fotbollsmatch, dessutom blir han offentligt hudflängd av Bonnierpressen på grund av att en offentligt anställd polis sålde ut storyn för några vodkashots i Aya Napa, trots pågående utredning och sekretess.
Jag spyr mer på Expressen, polisen, F. Jönsson och hennes kylettglufsande anhang än vad jag någonsin kommer göra åt Ola Lindholm.

Ola har dragit en lina, ja tjena. Då kanske han är ett bättre föredöme, dvs han kan visa att det inte är så jävla farligt. Att man kan dra en lina och samtidigt vara en god familjefar, vara chef och jobba med ungdomar.

Det är väl jättebra, att inte alla hobbyknarkande mediafigurer dör utblottade med
kanyler uppstuckna i ögonvenen?
Persbrandt kommer att få ligga med kvinnor om tio år. Patrik Sjöberg kommer undan för att han är Patrik Sjöberg. Men nej, Ola skall sänkas och en Timbuktu skall vara sämre hiphoppare för att han gör det hiphoppare gör ibland, dvs röker en feting och har det najs. I rest my case.

Jag är inte våldsamt förfaren inom det här med knarkandet. Jag tycker att det är lite dyrt.
Dock kan jag gladeligen erkänna att jag tagit tockent vid några tillfällen. Polisen kom inte.
Jag har tagit svamp, amfetamin, hasch och något annat konstigt piller som jag inte vet vad det var men som en kompis beställde på internet, ”helt lagligt”.

Jag har t.om testat meskalin, det är tufft tycker jag.
Jag dog inte, inget speciellt farligt hände faktiskt, TYVÄRR.
Antingen somnade jag eller också blev jag för pigg.
Jag tog det bara för att vara artig mest. Sedan drack jag öl istället.

Första gången jag tog ”droger” var på någon efterfest, jag tog bara lite. En brud tog fram ett avancerat etui och tjongade fram något slags sugrör. Jag hade svåra bestyr med att ens få upp det i näsan och när hon frågade om jag aldrig gjort det förr svarade jag ”självklart”.
Det var grupptrycket. Skriv det på löpsedlarna. Sedan gick jag på nödraketerna (folkisarna), det andra smakade mest Alvedon ändå.

Göteborg nonstop som den här sajten heter läses av många i åldersgruppen 18-24.
Nästan 25%, många är rent av minderåriga. Man skulle med andra ord kunna säga att att jag borde föregå med gott exempel. Att det finns ett ansvar.
Herregud. Jag skulle glatt ta in annonser för Bofors och pyramidspel och skulle slicka på ödlor om det hände något kul. Gör ALDRIG som jag.
Den här sajten är heligt vigd åt synd och dåligt leverne.

Och ja, just det, första gången jag tog ”droger” så var det med en duktigt känd kvinnlig artist så vältränad att jag nästan studsade av henne några timmar senare. Jag hade gjort om det, alla dagar i veckan.
7 av 10 ger jag den upplevelsen.

Kommentarer på Jag tog droger och låg med en kändis

 1. Äntligen någon som skriver något negativt om den flickan. Präktigare, jobbigare, mer översittande brud finns inte. Om hon är ute efter att provocera så ger jag henne en tia, tyvärr tror jag bara att hon är sig själv och det gör mig lite illamående.
  Hon får tycka som hon vill och vara hur präktig hon vill, men varför varför vill metro publicera skiten med jämna mellanrum?

 2. missbrukare

  jag missbrukar allt och alla och tänker aldrig bli stor

 3. Skvaller

  Ola har inte tagit EEEEEN lina kokain… att han inte åkt fast tidigare är nästan underligt.
  Han har en längre tid varit känd under smeknamnet ”Koks-Ola” i vissa kretsar i Sthlm.

 4. Skvaller

  Spotta ut det nu… vem var ”kändisen” du hade sex med??

 5. Anonym
 6. Henrik

  Det var nog det det mesta, till ordmängd och intensitet, som någon någonsin tyckt angående en Metro-kolumnist genom tidningens hela historia.

  • Jag tycker flera av Metros kolumnister är bra, Till exempel Stefan Mendel-Enk och Johan Norberg etc är ofta läsvärda. jonas Cramby är också rolig ibland. Sedan spyr man ju på Fridah och hon missbrukardottern Hillevi som predikar hela tiden.
   Det är som sagt inte Metros kolumnister i allmänhet det är fel på, jag tycker att det är bra att det spretar.

 7. Jimmy Selvin

  http://reason.com/blog/2010/12/20/smart-people-drink-dope-and-sm

  ”Why do some individuals choose to drink alcohol, smoke cigarettes, and use illegal drugs while others do not? The origin of individual preferences and values is one of the remaining theoretical questions in social and behavioral sciences. The Savanna-IQ Interaction Hypothesis suggests that more intelligent individuals may be more likely to acquire and espouse evolutionarily novel values than less intelligent individuals. Consumption of alcohol, tobacco, and drugs is evolutionarily novel, so the Savanna-IQ Interaction Hypothesis would predict that more intelligent individuals are more likely to consume these substances. Analyses of two large, nationally representative, and prospectively longitudinal data from the United Kingdom and the United States partly support the prediction. More intelligent children, both in the United Kingdom and the United States, are more likely to grow up to consume more alcohol. More intelligent American children are more likely to grow up to consume more tobacco, while more intelligent British children are more likely to grow up to consume more illegal drugs.”

 8. Ola

  Tack Marcus, läste hennes pruseluskkrönika och höll på att spy!

 9. ”studsade av henne” -fantastiskt!

 10. Lolls

  Hon är tolv. Släpp det. Det är inte henne det är fel på, utan Metro som publicerar hennes texter. När jag var tolv var jag emot smink, alkohol, cigaretter, sex, droger, onenightstands och jag tyckte att det mesta som jag älskar nu var helt fel och äckligt. Hon är tolv. Jag hade blivit orolig om en brådmogen tolvåring filosoferade över hur man skulle kunna ha roligt en lördag kväll bjudande hennes vänner på en trerättersmiddag och med fint vin till.

  Hon är tolv. Vi ska vara glada över att hon inte vill ta droger och att hon tycker att det är fel. Hon är ett barn. När puberteten har nästlat in sig i hennes kropp och knopp kommer killar, alkohol, droger vara helt kalas. Vänta bara och se. Om hon är kvar som kolumnist 2014 kommer hennes perspektiv ha ändrats radikalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-04-06

GBG Nonstop sitter i frivillig karantän, med utgång för lite fysiska övningar en gång per dag långt borta från alla varelser på två ben. Vi gjorde ett avbrott ur det meditativa karantänlivet för att chatta med pianisten, konstnären, sångaren, poeten MATTI OLLIKAINEN om huruvida han är utslagen eller ej nu…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-04-05

Inte mkt att göra men man kan verkligen njuta av en äkta brakare i hemmamiljö Jag satt hela natten på Underground Med Björn Mankner & garvade åt inskriptionen ovanför bardisken ”sug en Mexi-Cola” Och Julius Ceasar pekade på slaven Och sade Jag benådar dig, du är fri och kan rucka…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...