Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Indie-Groupie

2011-06-01 av ozelot

Jag känner mig stundtals rätt uppgiven över mänskligheten. Ibland blir den känslan tyngre än annars. Som till exempel att vagt tycka att demokrati och emancipation etc är något i grunden bra men att i nästa sekund få det nedkört i halsen av livets uppenbara realiteter.

Män som varit i närheten av en basslinga, och i ett band, är vår tids sexuella predatorer.

Jag har varit på en och annan efterfest, därom tvivlar nog få, och min dryckesgrad har säkert närmat sig självantändning. Men det finns alltid någon som är fullare, och det är han som är basist i ett helt vanlig halvmediokert svenskt band.
Ett high five och så ligger han med något mähä på 20-år med konstiga kindknotor.

Det är så det går till, och det är äckligt. Det är äckligt hur grymt cementerad den uppfattningen blir av lite empiri: Att killar i bandsvängen ligger med hur många tjejer de vill i princip och att they keep coming, trots gubbmagar och grånande hår i tvättstället.

Jag var på ett ställe för några veckor sedan, vi tog en taxi.
En var en hyggligt känd musiker, trevlig, snäll.
Sedan dök det upp några tjejer, fan vet var de kom ifrån.
Men dök upp de gjorde de. De satte sig i hans knä.

Det som hände sen vill jag knappt ens gå in på. Men vi kan säga så här: det fanns sprit.
Efter tio minuter tar den halvkände snubben ena tjejen i armen, och de går iväg tio minuter.
De kommer tillbaka. Mer sprit.
Efter ett tag går samma brud iväg med hans kompis, också han music-wise.
Vad gjorde dom? You figure.

Jag kan föreställa mig att det finns många tillfällen att vilja dra sig undan och typ ”röka” eller prata musik eller göra planer om framtiden med nya människor, det har hänt i min värld i alla fall.
Men det ser knappast ut så i den där världen.
Jag vet dessutom att minst en av dem hade flickvän, och likväl gick han och spände på någon 20-åring i en kulvert.
Spelar ingen roll – det är showbiz.
Vad som händer backstage stannar backstage.
Är en helt annan, separat, värld.

Att unga tjejer skaffar hookups på manliga artister må inte vara världens största scoop. Så är det väl. Men i dagens eskalerande tempo blir de massaved i någon megaloman manspersons självförbrännande psyke. En rättighet och en rider.
Kliar det så kliar det. Och då står det alltid någon jävla pantad brud där som är beredd att klia tillbaka. Alltid.

Jag blir arg över detta. Arg å mitt köns vägnar och arg för att jag inte kan försvara det andra.
För att de har sina egna issues att deala med och det fan inte är mitt fel att blev så här. För att jag inte kan stå upp för det goda. För att jag känner förakt även för ”offret”.

Jag lägger inte upp mig efter en kvart åt typ…Doktor Alban.

Jag kan möjligen ha helt fel. De kanske bara pratade på den där festen, de kanske helt enkelt hade väldigt mycket att ta igen sedan sist. De kanske smusslade med lite boliviansk marschpuder och ville sköta det diskret.

Men när jag satt där efteråt, efter kanske en halvtimme när alla var klara, i den där insjunkna soffan i en sketen replokal kunde jag inte undgå att notera den där fläcken som växte sig större på den där tjejens jeansbeklädda lårben, av minst två mäns sperma.

Grattis, fick du vad du ville eller är du ett offer av systemet?

Jag vet inte vad jag skall kräkas över mest. Signatur: Hilfe.

Kommentarer på Indie-Groupie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...