Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jag hatar fortfarande Bob Hund – och står för det

2011-06-12 av Goteborg Nonstop

Att röra sig i indiepopland under nittiotalet och inte älska Bob Hund var som att svära i kyrkan. Oavsett vilket läger inom denna spirande rörelse man sade sig tillhöra, shoegazeintrovert eller Cardigansfluffig, så var det alltid, Alltid, rätt att älska Bob Hund. Och ohyggligt fel att inte göra det.

Jag hatade Bob Hund. Intensivt och helt oförklarligt.

Jag hatade allt från den klämkäcka lustigheterna till den där jävla hunden som rökte pipa. Den som alla hade på minst en t-shirt.
Jag har kategoriskt undvikit att se dem live, även då våra vägar korsats på samma festival.
Jag lämnade en gång en i övrigt trevlig krogrunda för att mina vänner inte kunde låta bli att sjunga La la la lilla molntuss. Och gick hem.

Jag pratade häromdagen med en bekant som säkert har sett en miljon konserter. Under säkert hundra års tid och han lovsjöng detta jävla skånska band i alla möjliga tonarter. Jag kunde inte låta bli. Jag kände den där gamla nittiotalskänslan välla fram inom mig och klippte av:
– Jag hatar dem. Jag verkligen hatar dem!
Han tittade konstigt på mig. Det var som fan, liksom. Det såg ut som han aldrig hade hört någon yttra den frasen i samma mening som Bob, the georgeous, Hund.

Så, medan flera av mina storheter från nittiotalet kämpar med att hålla sig flytande med samma skräniga gitarrslingor och tusen gånger sämre melodier, eller har lämnat popen helt för svårt introvert elektronisk musik med storhetsvansinne, så fortsätter alltså de förbannade skåningarna att hålla kvar sin entusiastiska publik.
Det är obergipligt!

Imorgon spelar Bob Hund på Liseberg.
Jag skall inte gå dit.

Bob Hund @ Liseberg
Stora scenen
måndag den 13 juni kl. 20.00

Kommentarer på Jag hatar fortfarande Bob Hund – och står för det

 1. Ludde

  Alltså, ett band som är bäst live tänker du aldrig se live för att du hatar dem?

 2. svartruta

  Det kan tyckas vara barnsligt, men ja, så är det.

 3. Kajsa

  Gorgeous, inte georgeous.

 4. svartruta

  Well, om det är din enda invändning, så visst, jag lägger mig platt.

 5. jAKOB

  jag antar att dina känslor för bob hund inte förändras drastiskt av att få reda på att det inte alls är ett skånskt band utan ett stockholmskt, och att antalet personer med sydsvenskt ursprung lär skall vara en. men det är i alla fall så jag fattat saken. hurra.

 6. G

  Det är helt ok att hata Bob Hund, jag hatar Coldplay!

 7. Georg

  Diggar Bobhund, Diggar dock ditt hat till bobhund också. Det känns väldigt genuint och alla har rätt till sin syn
  Hadet och fortsätt hata

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...