Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

A lover, a loser, a loose end

2011-06-15 av ozelot

Jag har vaknat upp, nyvaket flätat ut armarna ur det alltmer blanksvettiga greppet vi somnat i, och tittat på dig.
Vad var det vi egentligen sa, och vad var det för regel vi för någon timme sedan bröt mot?
Gjorde ingen större nytta, uppenbarligen.
Alltid har sin gilla gång. Finns det en mänsklig hålighet att utforska kommer man förr eller senare pröva den hålighetens exakta dimensioner.
Gilla gång.

Täcket har glidit ned, en bröstvårta svagt blekrosa. Persienner som färgar din hud tigerrandig. Ozelot.
Vacker, tänker jag. Varför kan jag bara inte bli kär i dig?

Det finns människor som förtjänar ens oinskränkta kärlek.
Det är sällan de som får den.
Detta är en stor orättvisa i livet.

Det är svårt att bli övergiven, visst.
Låtar skrivs om sådant. Men en ännu värre börda är att inte älska någon tillbaka, på samma sätt.
Gud vad jag skulle önska att jag älskade dig, blev tokkär, vad lätt allt skulle bli då.

Att möta dessa ögon som bara vill ha ett svar: Du kommer stanna: Eller nej?
Eller slutat fråga. Vet, men vågar inte fråga.
Jag går ju alltid.

Jag går, och tänker på hur bra jag skulle ha det. Hur vi har samma humor, tycker om samma mat.
Hur jävla bra vi skulle vara på att ta hand om en snorig unge ihop.

Jag har gjort rörelse till min kompass, jag kommer från stannande.
Jag har stannat allt för länge, på andra platser.
På andra platser som du säkert också har besökt, men inte samtidigt.
Jag tittar på dig när du knixar på dina strumpbyxor, dina kläder som jag tycker är väldigt fina. Samma som jag själv valt om jag själv var tjej. Du är perfekt.
Men jag kommer aldrig bli kär i dig.

Jag vill älska dig, har till och med försökt. Om det nu skulle vara priset att betala för att vara med någon som får mig att tycka om mig själv. För det gör du tusenfalt.

Du gör mig nog helt enkelt bara inte tillräckligt olycklig om du går. Det är en djup orättvisa.

Jag har gått på mina nitar. Och jag vet att det fan inte är okej!
Skall man inte kunna stämma någon för dylikt?
Det bara händer. Och sedan går det över och aldrig över.

Du andas tungt och sover, ett långt hårstrå i din mungipa.
Dina trosor ligger vid fotkanten och jag letar upp mina kalsonger.
Sätter mig vid datorn och drömmer egentligen om någon annan, obeskrivbar, som jag inte träffat än.

Kommentarer på A lover, a loser, a loose end

 1. Miriam Patel

  Otroligt fint och vackert skriftat med respekt!

 2. Per

  Jag är redan en grownup, och väldigt träffad. Mycket vackert skrivet.

 3. louise

  Så vackert sammansatt målande ord

 4. Martin P

  Har läst dina krönikor lite till och från sedan ett halvår tillbaka ungefär. Har vid några tillfällen tänkt att ja skulle visa lite uppskattning genom att ge lite respons men det blir liksom aldrig av.

  Jag uppskattar sättet du skriver på, så himla mkt känslor, ångest, vemod, glädje och en slags längtan. Känner igen mig på så himla många områden.
  Önskar att jag var lite mer litterär och kunde uttrycka mig lika väl men tyvärr inte, men ja nöjer mig med att läsa det sådana som du skriver.

  Fortsätt sätta färg på våran vardag!
  // M

 5. Det är just sådana ord – M sist – som gör att man tycker att det är roligt och givande att göra det, även om det smärtar och blåser.
  Tack själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...