Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Människor är Science Fiction: Men en del är Fantasy

2011-07-04 av ozelot

För 10-år sedan var jag bokhandlare som behandlade genren fantasy så styvmoderligt jag kunde. Har inte ens läst Sagan om Ringen, inte sett filmen, och det enda jag närmsta jag närmat mig Science Fiction-genren torde vara Sherlock Holmes och det skrevs på 1800-talet. Ändå framhärdade kunderna, och skulle absolut ha den där andra delen i Sagan om Barbarionanochlough-trilogin som var utgången på förlaget, och vars svenska översättning inte var samma bok och dessutom med fel omslag så de inte passade i bokhyllan.

Sedan startade Science Fiction-bokhandeln och jag var helt överlycklig, så fort det närmade sig någon som kanske gick på Chalmers eller som kunde misstänkas hysa ett osunt intresse för Unix-datorer och medeltiden kunde hänvisas vidare till adressen på Östra Larmgatan, utan att de ens hann öppna munnen. Jag tror t.om jag gjorde små färdigtryckta kartor på lappar och gav dem pengar för att parkera mammuten utanför.

Nu firar Science Fictionbokhandeln 10-årsjubileum, och bara det är en bedrift även om jag misstänker att Manga-trenden och 10-åriga pojkars veckopeng räddade ekonomin i en bransch som annars är på utdöende. Hela veckan blir det mängder av föreläsningar, författarintervjuer och specialpriser i butiken. May the Force be with You!

Ungefärligt program:
* Måndag 4/7, tema SCIENCE FICTION:
kl 13: Oscar Hjelmgren
kl 14: Martin Engberg Har tyvärr blivit sjuk och kommer inte 🙁
kl 15: Jan-Erik Ullström
kl 16: Peter Bergting (inte SF)
kl 16-19: Star Wars 501st Legion
kl 17: Skype-intervju Neal Asher
kl 18: Skype-intervju Justina Robson
kl 19: Skype-intervju Paolo Bacigalupi

Skypeintervjuer (dagar och tider ej spikade):
David Weber

* Tisdag 5/7, tema FANTASY:
kl 12?: Aengeln Englund
kl 12?: Sandra Petojevic
kl 13: Pål Eggert
kl 14: Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
kl 1430: Steven Trolin
kl 15: Erik Granström
kl 16: Richard Morgan via Skype
kl ??: Steven Erikson via Skype
kl 18: Raymond E. Feist via Skype

——————–
* Onsdag 6/7, tema SKRÄCK:
kl 14: Frida Edman
kl 14: Sofie Trinh Johansson
kl 14: Jonas Lejon
kl 15: Johan Theorin
kl 16: Caroline L. Jensen http://www.sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=102065
kl 17: Åsa Schwarz
kl 18: Anders Fager
kl 19: Skype-intervju Brandon Sanderson
kl 19:30 Skräckpanel

Resten av programmet på Facebook

Science Fiction-bokhandeln tom den 10 juli kl. 16:00
Östra Larmgatan 16, Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...