Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Välmeriterad duo startar restaurang på Posthotellet

2011-07-07 av ozelot

Göteborgsbördige Marcus Samuelsson återvänder till hemstaden efter 20 år i exil som kändiskock i New York City. Tillsammans med Jimmy Lappalainen öppnar de Norda Bar & Grill som slår upp portarna januari 2012. Ambitionen är att skapa en prestigelös mötesplats som kombinerar det bästa av den amerikanska stekhustraditionen med svensk västkust.

Clarion Post Hotel vid Drottningtorget som inviger samtidigt får 500 rum, flera restauranger med Norda i spetsen samt en rooftop pool. Premiären lär vara stjärnbehängd modell värre då, bakom lanseringen står nämligen Micael Bindefelds PR-maskineri.
Man får dock hoppas att Marcus deltagande i är garant för en viss Göteborgsprofil, försök att flytta stockholmskoncept till Göteborg brukar ju inte sällan falla platt och mötas av busvisslingar från en ganska lokalpatriotisk publik. Låt oss således slippa vimmelbilder med Micke Persbrandts och en massa analblekta troféer med väskor för en halv miljon. Vi är nämligen inte särskilt imponerade av sådant här, och tycker t.ex Stureplansgruppens Push är lyteskomik.


Jimmy Lappalainen och Marcus Samuelsson har ett flerårigt samarbete bakom sig med världsberyktade succéer som svenskklingande Aquavit som namnkunnigt exempel. I den nya satsningen blir Marcus kreativ motor medan Jimmy tar hand om köksmästeriet och blir platschef.

En kommentar på Välmeriterad duo startar restaurang på Posthotellet

  1. Vi har stark tro på hotellet och inte minst våra restauranger. Vi på Clarion Hotel Post önskar att ge Göteborgarna en ny mötesplats. Clarion Hotel Post ska bli en mötesplats, ett skyltfönster och en arena för detta Göteborg – The New Face of Gothenburg.
    I utvecklingsarbetet har vi haft hjälp av några representanter för det nya spännande Göteborg; arkitekterna Semrén & Månsson, design- & marknadskonsulterna Stylt Trampoli, Skönhetsfabriken med Amanda Elmander vid rodret och sist men absolut inte minst världskände kocken Marcus Samuelsson som ansvarar för konceptet för all mat och dryck. När hotellet öppnar 26 januari 2012 ska vi se till att många andra av deras namnkunniga likar också finns på plats för att skapa en verkligt levande mötesplats – lika spännande för långväga gäster som för göteborgare.

    Mvh,
    Andreas Antonsen för Clarion Hotel Post.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...