Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Välmeriterad duo startar restaurang på Posthotellet

2011-07-07 av ozelot

Göteborgsbördige Marcus Samuelsson återvänder till hemstaden efter 20 år i exil som kändiskock i New York City. Tillsammans med Jimmy Lappalainen öppnar de Norda Bar & Grill som slår upp portarna januari 2012. Ambitionen är att skapa en prestigelös mötesplats som kombinerar det bästa av den amerikanska stekhustraditionen med svensk västkust.

Clarion Post Hotel vid Drottningtorget som inviger samtidigt får 500 rum, flera restauranger med Norda i spetsen samt en rooftop pool. Premiären lär vara stjärnbehängd modell värre då, bakom lanseringen står nämligen Micael Bindefelds PR-maskineri.
Man får dock hoppas att Marcus deltagande i är garant för en viss Göteborgsprofil, försök att flytta stockholmskoncept till Göteborg brukar ju inte sällan falla platt och mötas av busvisslingar från en ganska lokalpatriotisk publik. Låt oss således slippa vimmelbilder med Micke Persbrandts och en massa analblekta troféer med väskor för en halv miljon. Vi är nämligen inte särskilt imponerade av sådant här, och tycker t.ex Stureplansgruppens Push är lyteskomik.


Jimmy Lappalainen och Marcus Samuelsson har ett flerårigt samarbete bakom sig med världsberyktade succéer som svenskklingande Aquavit som namnkunnigt exempel. I den nya satsningen blir Marcus kreativ motor medan Jimmy tar hand om köksmästeriet och blir platschef.

En kommentar på Välmeriterad duo startar restaurang på Posthotellet

  1. Vi har stark tro på hotellet och inte minst våra restauranger. Vi på Clarion Hotel Post önskar att ge Göteborgarna en ny mötesplats. Clarion Hotel Post ska bli en mötesplats, ett skyltfönster och en arena för detta Göteborg – The New Face of Gothenburg.
    I utvecklingsarbetet har vi haft hjälp av några representanter för det nya spännande Göteborg; arkitekterna Semrén & Månsson, design- & marknadskonsulterna Stylt Trampoli, Skönhetsfabriken med Amanda Elmander vid rodret och sist men absolut inte minst världskände kocken Marcus Samuelsson som ansvarar för konceptet för all mat och dryck. När hotellet öppnar 26 januari 2012 ska vi se till att många andra av deras namnkunniga likar också finns på plats för att skapa en verkligt levande mötesplats – lika spännande för långväga gäster som för göteborgare.

    Mvh,
    Andreas Antonsen för Clarion Hotel Post.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...