Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Gubbväldet får det hett om öronen: Heatwaves på Lördag

2011-07-11 av ozelot

Emerentia Leifsdotter Lund är enligt uppgift ny klubbredaktör för Nöjesguiden. Som klubbredaktör har hon ryktesvis gått ut hårt med föresatsen att göra upp med gubbväldet på Göteborgs klubbar.
Det tycker vi på Göteborg nonstop är väldigt fint, och önskar henne lycka till. Dvs att hon hittar något överhuvudtaget. Trots allt vimlar det ju av kvinnliga klubbarrangörer här i staden. Men hon kanske menar på Dubliners?

Emerentia Leifsdotter Lund är också enligt förhandstexten en populär bloggerska. Det kan jag säkert tänka mig, t.ex minns jag med glädje det här lilla uppfriskande ”bloggkriget” förra hösten. Emerentia är brinnande feminist och gav mig ordentligt på tafsen som ni kommer att se. Hon tog bort mig från Facebook!
Där fick jag så jag teg.

Men nu var det ju inte alls det jag skulle komma till – tvärtom! På lördag är det nämligen Hitz Heatwaves på Jazzhuset, och klubbvärldens Grand Old Lady Demonika Svensson samlar ihop några av sina vänner.
Däribland Emerentia, men också en riktig gubbe som Axel Robach får plats.

Hitz på Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3
Lördag 16 juli 22-03
Fri entré fram till 23, därefter 80:-
Leg 20 år

Kommentarer på Gubbväldet får det hett om öronen: Heatwaves på Lördag

 1. krakel

  Har man inga fiender får man fixa några. Livet är mycket roligare med något att kämpa mot!

 2. Bullen

  Ta valfri tidsperiod ex vecka/månad/år. Välj ut valfritt antal klubbar att göra din undersökning på. Räkna andel män samt andel kvinnor som dj:ar på dessa klubbar under vald tidsperiod. Presentera sedan resultatet så får vi se om gubbväldet existerar.

  • Frågan är då vilja klubbar jag skall välja ut? Tar man Styrbord Babord som exempel finner man att kvinnor rent av är i majoritet, och något liknande hittar man även på Jazzhusets klubbar. Fast jag har inte orkat göra en undersökning med spännvidd en hel månad, men min magkänsla är att det inte föreligger något gubbvälde.

   Jag vill med bestämdhet hävda att det är lättare att etablera sig som dj idag som tjej.

  • Frågan är då vilja klubbar jag skall välja ut? Tar man Styrbord Babord som exempel finner man att kvinnor rent av är i majoritet, och något liknande hittar man även på Jazzhusets klubbar. Fast jag har inte orkat göra en undersökning med spännvidd en hel månad, men min magkänsla är att det inte föreligger något gubbvälde.

   Jag vill med bestämdhet hävda att det är lättare att etablera sig som dj idag som tjej än som kanske tom tekniskt duktigare kille.

   • Bullen

    Ok. Så bra att din ”magkänsla” ledde dig fram till att hela två klubbar har majoritet kvinnor som dj:ar. Synd att du inte ”orkar” reda ut hur verkligheten ser ut.

    • Vilka andra klubbar vill du välja då? Jag går igenom djlistorna stort sett varje dag via vanlig okulär metod, och dessa två ställen sticker ut. Några ställen kan jag tänka mig har en väldigt homogen tillsynes ogenomtränglig manlig dominans, jag tänker bland annat på nef. Men på nef spelas ju mest klubbmusik som techno och house och de flesta gör egna mixar och är mycket tekniskt skickliga. De spelar ju fan i hela europa. Klart att det tar lite längre tid att ta sig in där..
     Det finns idag mer kvinnliga djs och arrangörer än någonsin och det tycker jag är skitbra. Jag är övertygad om att ifall man som tjej är driven och ambitiiös och vill spela någonstans så går det, könet eller ryggdunkande sällskap är knappast problemet.

     Du får gärna själv bidra till diskussionen.

     • Bullen

      Jag kan fortsätta att bidra till diskussionen efter att du publicerat resultatet i din undersökning.

     • Bullen: Jag förbehåller mig rätten att vara ett orakel i sammanhanget a la Leif GW tills annat motbevisas.

 3. Salig Bohman

  Det är bara riktigt fula tjejer som kallar sig feminister. Så kan man också säga om man vill generalisera och det vill man ju tydligen? Det här med gubbvälde är en sån dum och töntig diskussion, det är i mångt och mycket upp till tjejerna själva att våga ta lite plats och det gör dom numera. Något har tydligen hänt och att i detta läger behöva kalla sig feminist, när det i själva verket handlar om jämställdhet, är bara jävligt mesigt och omoget. Driver själv olika klubbar och vet hur svårt det kan vara att få tag på tjejer som spelar det ”vår klubb” vill förmedla. Att det skulle vara gubbvälde är rent skitsnack, tjejer får plats och ges plats. Helt klart. Löjlig diskussion överhuvudtaget.

  Adjö

 4. Scofield

  Herregud, Nöjesguiden sätter en extremfeminist på som klubbredaktör? Hur fan tänkte dom där? Nog med att hon är urtråkig och otrevlig. Hon är ju så jävla selektivt social. Kolla bara vilka miffon som hon drog in till Aveny.se som ”bloggare”!? Nä Nöjesguiden …. nu har ni bra tappat det … sämre och sämre blir det. Det känns som att den tidningen är på sina sista andetag.

Pingbacks på Gubbväldet får det hett om öronen: Heatwaves på Lördag

 1. Pingback: Aveny.se | Emerentia

 2. Pingback: Kära klubbarrangör med snopp « MOCOSO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...