Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jakten på ”klittan”

2011-07-20 av ozelot

Kommer någon ihåg kontaktboken? Den lilla boken A6 format som man skulle frakta mellan skolan och hemmet, innehållande uppdateringar från fröken om hur man skött sig i skolan eller så? Läxor med. Målsman skulle i alla fall signera den, i vändande trafik. Det var ett gissel kan jag säga.
Kom inte undan någonting.

En gång hade jag gjort ett ofog. Jag hade klättrat in i bambas matförråd, via ett öppet fönster. Jävlar vilken gangsta jag var! Och rädd så inihelvete!

Vi homeboys kalasade på stulna cornflakes i ett stash i skogen, högst femton meter från inringningen. Vilka förfarna brottslingar vi var, åt cornflakes ur kupade pojknävar. Inga tjejer fick komma.

Givetvis blev vi påkomna. Kunde ju inte låta bli att skryta om det för hela skolan.

Den dagen jag blev tagen som huvudmannen i cornflakes-härvan blev jag så rädd så jag försökte fly. Gömde mig på andra sidan gatan, tryckte mig platt i ett dike. Sedan kom min klassföreståndare och hämtade mig, tyckte att det kunde vara bra nu.
Jag följde med, som värsta brottslingen. Bad Boys, bad boys what yo gonna do?
Den dagen stod det inte så bra saker i kontaktboken, som jag skulle hem och visa mamma,

Jag kommer inte ihåg exakt vad det stod. Men det var fruktansvärda avslöjanden vill jag lova!
Jag har aldrig gått så långsamt, den ca 1 km långa gångvägen utan bilar, på väg mellan den lilla idylliska skolan i sekelskiftsstil på väg mot Nylänningen 2 i Skiljebo.
Jag fick en snilleblixt, i höjd med en skogsdunge vid Sösbacken.

När jag kom hem frågade jag mamma: ”Hur lång tid tar det för en…kontaktbok att förmultna om man gräver ner den i jorden”. Vilken förhärdad brottsling man var!

Kontaktböcker köptes i parti och minut som ni förstår. de hade en särskild hylla på Wettergrens.
De blev några över, och när jag kom upp i Högstadiet behövdes inte längre någon kontaktbok.
Då hittade jag ett helt nytt användningsområde för ”Kontaktboken”

Jag gjorde helt enkelt en kontaktbok. Jag hade nyss börjat ”gå ut”, vilket normalt sett innebar att man tog GL Express Blå in till stan, vankade planlöst fram och tillbaka på Avenyn, kanske gick till Glasskaféet eller Brasserie Julien innan man knatade tillbaka till hållplatsen, och om man var lycklig få sätet längst bak på bussen igen och tjuvplinga på varje hållplats. Förhoppningsvis inte spy.

Det var egentligen hela målet med att ”gå ut”. Färden hem. Det var då alla stora beslut fattades.
Att sitta längst bak i bussen, sparka på sätet framför och vara cool. Hålla låda.
Därför hade jag en uttjänt kontaktbok med mig. Jämt.

I den skrev jag alla coola skämt man kunde säga, så att folk skrattade. Roliga tilltalsnamn.
”Hej din sneseglare” typ.
Man skulle kunna beskriva det som en föregångare till stand-up. Jag hade övat in några skämt innan, som jag skulle kunna säga, och bli cool.
Det var även då tillåtet för tjejer att tycka att jag var cool. Och rolig.

Nu kommer det stora avslöjandet. Längst bak i boken, kontaktboken, med alla roliga gags som jag skulle kunna köra (som aldrig dök upp), hade jag en egenhändigt ritad illustration av ett kvinnligt könsorgan.
Jag hade nog ritat av FIB Aktuellt, eller Kärlekens nöjen, vet inte.
Det hela var i alla fall väldigt naturtroget, med darrig kulspets.

Framför allt, och väldigt tydligt utmärkt, längst bak i kontaktboken fanns en en stor fitta med blå kulspets. Med klitoris utmärkt, med pil. ”Klittan”.
Klittan var väldigt viktig hade jag hört, den skulle man hitta om man hånglade. Då kunde man kanske få hångla en gång till?
Så jag bar med mig den där kartan till ”klittan”, tillsammans med alla pubertala skämt, inför den händelse att jag möjligen skulle träffa på en riktig. För då skulle jag ju veta. 🙂 Var den satt.

Jag tror faktiskt aldrig att jag fick användning för ”fusklappen”. Jag var inte så cool då, och det var nog nån annan som fick hångla. Som Henrik G.
Men när jag slutligen äntligen råkade på ett nån som jag gillade och som tyckte att jag var lite söt tillbaka så gick det bra ändå.
Jag hittade klittan.
Hade lärt mig läxan utantill.

Kommentarer på Jakten på ”klittan”

  1. S

    haha!

  2. emz

    Shit vilken pudding på bilden. Är det du, Ozelot?

  3. Haha! Så jäkla skönt inlägg!

  4. Ankdammen

    Vad är du för jäkla tattare? Som skriver blogginlägg för att få hångla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...