Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Starbucks öppnar på Göteborgs Centralstation

2011-08-29 av ozelot

Starbucks lärde amerikanerna att dricka kaffe. Efter att ursprungligen ha varit en lokal aktör och kaffegrossist i Seattle från tidigt 70-tal hittade man via en inspirationsresa till Italien slutligen sitt koncept och har idag verksamhet i över 50 länder. I Sverige finns man sedan på Arlanda sedan 2009 men då enbart tillgängligt för flygresenärer. 24 januari 2012 öppnar man cafébutik på Göteborgs Centralstation.

Frågan är väl egentligen hur stort göteborgarnas nyfikenhet är att få dricka latte på världens största cafékedja. Med aktörer som Espresso House, Condecco etc är det ju knappast så att konceptet lyst med sin frånvaro och ett barista-diplom sitter ju numer på väggen i vart och vartannat arbetarfik.
Nej gäller det kaffe känns faktiskt lite som om Starbucks missat tåget med 10 år.
Men troligen är det väl mängden smaksatta kaffe och andra drycker som färskpressad juice som gått utlandssvenskar förälskade i kedjan-

Utöver etableringen i Göteborg öppnar man också Café på Malmö Central.

Kommentarer på Starbucks öppnar på Göteborgs Centralstation

 1. Anonym

  Starbucks gör bedrövligt kaffe. Espress Hous är dåligt, men Starbucks är värdelöst.

 2. Camilla

  Men, Starbucks har Gingerbread Latte…

 3. Grejen men Starbucks är att man själv får bestämma hur det blir, beställer du standard kanske du får bedrövligt kaffe – svagt och blaskigt – men säger du starkt så får du det. Kaffekvaliteten är såvitt jag kan bedöma av hög kvalitet, håller inte att säga att det bara är kasst, det är bara det att du får säga vad du vill ha.

 4. Yvi

  Den som säger att Starbucks är kass och bedrövligt har troligen aldrig druckit kaffe eller jobbar hos en av konkurenterna:))))
  Fast Starbucks har inga konkurrenter….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...