Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Entra – Jazzklubb på Lust: Intervju med Ms Zapata

2011-09-06 av ozelot

Lust är ju egentligen fortfarande Röda Rummet, fast man slängt ut Jackvegas-maskinerna och de misshandlande vakterna. Ett ställe där många oprövade klubbar kan få testa sina vingar utan alltför stora åthävor. Eller väldigt stora. Vi tog ett snack med Janan Zapata om nya Jazzklubben Entra

Ni har klubb på fredag. Kan du berätta lite om upplägget? Hur ofta kör ni och vilken inriktning kommer ni ha?
– Tanken med Entra är två konserter och en konstutställning per kväll, varannan fredag (jämna veckor). -Det handlar om modern och nyskapande livejazz med konstnärlig inramning. Ljuskonst av Masters of Elevation och inredning av Myrorna bidrar till helheltsupplevelsen. På natten spelar Tu mamá dansant soul, latin och annat som passar fint med resten av kvällen. Oerhört Maxat alltså.

Det låter ganska pretentiöst hörrudu? Är det ett egentligen ett självändamål att vara så pretentiösa som möjligt?
-Ja?

Å andra sidan är ju Lust ganska billigt och folkligt. Hur skall ni göra för att hålla evenemanget så smalt som möjligt och se till att det inte kommer för många ”vanliga människor”?

– Vi ska ju inreda stället till oigenkännlighet. När du kommer innanför dörren är det som att stiga in i huvudet på Tim Burton. Den som överlever får stanna är mottot. Fri entré den 9/9, 20.00-03.00.

Jazz är ju egentligen ganska trendigt nu efter en liten dipp på 70-80-90-00 talen. Kommer ni experimentera med lite nyare jazz som typ Miles Davis eller kommer ni satsa på stabila kort som kanske Scott Joplin eller Louis Armstrong?
– Nej, bara instabila kort.

Gillar du själva verket jazz själv? Gillar du egentligen inte hiphop och sån där skit, och gör det här för att få kredd hos överklassen?
– Jo, det är ju överklassen man vill åt. Så man kan kidnappa dem och begära lösensumma.

Entra no 3 @ Lust
Fredag 7 oktober september 20-03
Konst med Alexandra Liljeblad
Live: Pearl Fisher + Cosmic Sounds
50 kr

En kommentar på Entra – Jazzklubb på Lust: Intervju med Ms Zapata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...