Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Birrogate

2011-10-03 av ozelot

Just nu tävlar den etablerade kultureliten om att vara den som driver roligast och elakast mot Marcus Birro och hans lilla palaver med kandidaturen till KD:s partiledarpost. En kandidatur som han drog tillbaks genast då det stod klart att den stod i konflikt med hans roll som programledare för kvällsöppet. Som programledare uppskattades han för sin spontanitet och inre tvång att yttra sig om olika ting, egenskaper som tydligen i alla fall fram tills nu uppskattades av kanalledningen.

Marcus Birro är inte en del av kulturetablissemanget. Inte heller har han hymlat det minsta om sina politiska sympatier – han bekänner sig till den katolska tron varför förkärleken för ett helt och hållet demokratiskt parti som dessutom sitter i regeringen inte förefaller helt orimlig då de dessutom delar en del av hans syn på restriktioner i abortfrågan.
Är det orimligt att 2011 vilja diskutera när ett liv blir ett liv? När det inte längre skall vara lagligt att abortera livsdugliga foster? Nu jämför man honom påven och Vatikanen..

Marcus Birro har många gånger farit ut mot kultureliten. Ibland paranoid, ibland bara tarvlig. Men han har i alla fall gjort det öppet och ärligt, och han har nästan alltid stått ensam i den kampen. Jag antar någon försoning inte riktigt kommer närmare på dagordningen efter detta mediala gycklartåg av twittrande Allan-Ballans.

Jag tror inte ens Birro själv på allvar trodde på sina chanser att bli vald till KD:s partiledare. Det var nog mest ett spontant utspel, som så mycket annat med Marcus, vilket styrks av hur tidigt han drog tillbaka kampanjen då han insåg sin lapsus. Lojaliteten mot hans arbetsgivare gick först.
Tji fick han. Det räcker inte för TV4s ledning.
– I det här läget, nej, eftersom han fört samtal med valberedningen och var beredd att kandidera. Skadan är redan skedd
Säger Mia Lindqvist. tf Samhällsredaktör till Aftonbladet.

Jag tycker att det hela stinker. Jag tror att någon såg sin chans att göra sig av med honom, oklart varför.
Tycka vad man vill om Birro.
Vuxna förment kloka och välartikulerade människors inneboende mobbarmekanismer äcklar mig. Förhållandet Birro vs medienomenklaturan lär knappas förbättras.

Kommentarer på Birrogate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...