Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

El Bulli: Kulinarisk helafton på Doc Lounge – Vinn biljetter

2011-10-10 av ozelot

El Bulli har länge ansetts vara en av världens främsta restauranger. Under köksmästaren Ferran Adriàs ledning erhöll den katalanska restaurangen både sin andra och tredje stjärna i Guide Michelin och var fram tills det att restaurangen stängdes juli 2011 omsusad för sitt experimentella och avantgardistiska kök. Nu visas filmen El Bulli – Cooking in Progress

Under sex månader varje år stänger Ferran Adrià sin restaurang för att tillsammans med sitt kulinariska team förbereda menyn för nästa säsong.
El Bulli – cooking in progress är en elegant, detaljerad studie av mat som avantgardistisk konst. Den ger en exklusiv inblick i ett av världens mest innovativa och spännande matlagningsteam, och som Adrià själv uttrycker det, “ju mer förvirring, desto bättre!”

Kvällen till ära kommer Restaurang Lagerhuset bjuda på en variationsmeny med snittar inspirerade av El Bullis kokkonst.
Under kvällen kommer du alltså inte bara få se, inspireras – och dregla.
Du kommer även att få smaka.
Priset för kvällen är därför prishöjt till 100 kr.

Som vanligt delar Göteborg nonstop ut biljetter till Doc Lounge. Denna gången skippar vi frågetemat, istället vill vi att du dokumenterar ett matminne. Det kan vara via en minnesbild – antingen via fotografi eller text, och det kan vara med ett recept.
Precis som på El Bulli är det enbart fantasin som sätter gränser.

Publicera ditt bidrag direkt i kommentarsfältet. Du kan också länka till en bild på valfri uppladdningssajt. Du skall vara beredd att verifiera det genom att mejla bildoriginal i högupplösning.

Vinnaren kommer att meddelas under tisdag eftermiddag, så se till att kunna vara online.

Doc Lounge @ Lagerhuset

Tisdag 11 oktober 19-22
20.00 visas filmen
Pris: 100 kronor

Kommentarer på El Bulli: Kulinarisk helafton på Doc Lounge – Vinn biljetter

 1. mb

  Mitt matminne som jag tänkt dela med mig är rätt dråpligt. Jag var i Tanzania i tre veckor och i Tanzania åt man ungefär en sak: kyckling. Så på vägen hem satt jag och fantiserade om vilken underbar husmanskost jag skulle få (drömmen var stuvade makaroner och korv, eller fläskkotlett med potatis, brunsåsen och lingon). När jag då kom fram till min hemstad efter att ha flygit och åkt buss en hel dag så möts jag av kycklingsallad i hallen. Besvikelsen var totalt. Nåväl, det var gott med norrländskt kranvatten och grönsakerna. Kycklingen var också ok.

 2. Jag älskar att experimentera med exotiska smaker, och sedermera även färger.
  Favoriten, som verkligen sätter nivån för resten av dagen, är att inleda med grön gröt till frukost!
  Detta konstverk består av ekologiska havregryn, solroskärnor, honung, kanel, kakao och spirulinapulver, vilket ger den karaktäristiska färgen. När gröten är klar vänder jag i 100 gram frysta exotiska superfrukter och bär, och voíla!
  Njutning för alla sinnen.

  http://imageshack.us/photo/my-images/801/grngrt.jpg/

 3. mb

  jag är inte med och tävlar längre då jag blev bjuden på en liten resa imorgon.

 4. Mitt mat minne är inte exotisk eller speciellt! Mer åt det jordnära hållet! Växte upp på en gård i Dalarna, där var det bara när producerat som vi åt ( som är så populärt att säga idag!) det finns en rätt som heter kalvdans och är gjord på den första mjölken när kon har kalvat! Min mor gjorde denna rätt och serverade den med lingon….som 7 åring var det väldigt stort att säga att man skulle börja laga mat och öppna restaurang! För att laga mat som är som är el bullis kaliber så måste man veta vad grunden är för husman.. Det är grunden för all mat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...