Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Maktskifte kring Avenyn?

2011-10-16 av ozelot

Hotell och restaurangkedjan Ess Hotell, med anläggningar som Ystad Saltsjöbad och Falkenbergs Strandbad i portföljen befäster sin närvaro i Göteborg. Utöver planerna på hotelletablering i staden köper man nu restaurangerna Tranquilo, Peacock Dinner Club (inkl. Port du Soleil) och Villa Odinslund av gruppens delägare Stefan Strömberg och Jonas Stenberg och blir därmed helägt.

Jonas och Stefan startade restaurangerna och har drivit dessa i egen regi sedan år 2000. Syftet med köpet är förutom att utnyttja huvudbolagets nätverk även att nu ytterligare trappa upp sin verksamhet i Göteborg med omnejd – med en hotell redan på planeringsstadiet.

– Trots restaurangernas redan idag framstående positioner på den lokala marknaden, räknar vi med att samtliga fortsätter att utvecklas nu när Ess Hotell träder in som ägare och vårt nätverk fortsätter att utvecklas, säger Stefan Strömberg, marknadschef för ESS Hotells.

I ett läge där Stureplansgruppen verkar ha fått kalla fötter i Storanfrågan, där Restaurang Nivå är igenbommat och ett aptöntiga Push om halsen, är det kanske läge för ett ordentligt maktskifte på Avenyn? Ångrar de att de ens lade budet på Storan månne..

Och vem tar över ett Styrbord Babord där ägaren inte vill annat än sälja och verksamheten trampar vatten sedan By Haarts lämnade skutan?

Ess Hotells äger även Pepes Bodega i Båstad. Häpp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...