Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

American: The Bill Hicks Story @ Doc Lounge

2011-10-24 av ozelot

Sjutton år efter sin död är Bill Hicks allmänt erkänd som en av de största amerikanska komikerna i modern tid. Han har beskrivits som många saker – filosof, social satiriker och predikant – men Hicks var till syvende och sist en artist som förändrat mångas idé om vad humor kan vara.

Bill menade att komedin spelade en viktig roll i alla fria och rättvisa samhällen, och att komikern, som oberoende av politikers eller företags agendor kunde ge röst åt det som andra inte kunde genom att utmana konventioner och presentera nya idéer.

Hicks hade inga svårigheter att få människor att skratta, men vad han egentligen ville göra var att få dem att tänka. Men hans kompromisslösa inställning förde med sig kontroverser och motstånd i hemlandet USA och han fick istället sitt största erkännande på den internationella scenen.
1993, när han var på väg att äntligen bryta igenom hos den amerikanska publiken, fick Hicks diagnosen pankreatisk cancer, och hans liv och karriär avbröts vid en ålder av 32.

Bill Hicks historia väcks till liv i dokumentären ”American: The Bill Hicks Story”. Genom att kombinera personintervjuer med animationer, skippar filmen klassiskt ”talking heads”-berättande och låter istället publiken uppleva Hicks liv från insidan.
Det är en film som utvecklar, inspirerar och upprör samtidigt som den är väldigt rolig.

Som vanligt kan den trogne nonstop-läsaren vinna biljetter till Doc Lounge. För att vinna, skriv din minst politiskt korrekta vits i kommentarsfältet, och glöm inte att fylla i din emejladress (den kommer enbart att kunna ses av nonstops redaktörer). Annars kan vi ju inte meddela vinnare…

AMERICAN – THE BILL HICKS STORY (2011, USA, 101 min)
REGISSÖR: Matt Harlock och Paul Thomas
LIVE: Peter Netskar (på scen ca 19.30)
ENTRÉ: 70 KRONOR

Tisdag 25 oktober Kl 19.00 öppnas dörrarna, 20.00 startar filmen.

Köp förköp om ni vill vara säkra att få plats!
PLATS: LAGERHUSET adress: Heurlins Plats 1 ( Mellan Järntorget & Esperantoplatsen)
FÖRKÖP: www.ticnet.se, www.pusterviksbiljetter.se

 

Kommentarer på American: The Bill Hicks Story @ Doc Lounge

 1. G

  Peter Netskar & Bill Hicks! Vilken kombo!

  Detta är alltså imorgon den 25e okt!?

  • Japp, 25/10!

 2. G

  Och Pusterviksbiljetter äger av någon outgrundlig anledning inte .se utan återfinns på:

  http://www.pusterviksbiljetter.com/

 3. Fredrik Olofson

  A white man walks into a bar and says to the black bartender, ”Gimme a beer nigger”. The black man is shocked and says, ”how would you like it if I called you a cracker”. ”Lets find out”. The white man and black man switch places and the black man says, ”hey yo, cracka gimme a drink honky”. The white man says, ”sorry we don’t serve niggers here”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...